Някой наскоро ме попита като какви хора искам да растат

...
Някой наскоро ме попита като какви хора искам да растат
Коментари Харесай

Писмо до бъдещите ми снахи: как майка на три момчета трогна жените по света

Някой неотдавна ме попита като какви хора желая да порастват моите синове. Мисля за това всеки ден. Въпреки че виждам синовете си и виждам бебета, аз не отглеждам бебета. Аз отглеждам хора. Хора, които някой ден ще се надяват да станат татковци и съпрузи. Едни от най-важните съществуващи функции. Моята работа, като тяхна майка, е да ги отгледам с уменията, нужни, с цел да излязат в света и да извършват добре тези функции. Всеки ден, когато съм с тези момчета, съм ангажирана с тази отговорност.

Така… За бъдещите ми снахи. Имам няколко неща, които желая да ви кажа. Това не може да покрие всичко, само че за благополучие имаме известно време. Още не ви познавам, само че към този момент ви обичам. Обичам ви толкоз доста, тъй като някой ден ще обичате синовете ми. И те ще ви върнат тази обич. Ще пристигна ден, когато това лепкаво, разбъркано, неуместно момченце ще бъде твое. Той постоянно ще бъде мой, само че ти ще заемеш моето място по доста способи.

Някой ден ръката ви ще размени моята. Очите ви ще бъдат техния мир и сърцето ви ще бъде техен дом. Те ще ви целуват за лека нощ. С тях ще споделяте фантазиите си. Вие ще ги утешавате, когато се уплашат. Ще държите сърцата им. Същите сърца, които бият в гърдите им до момента в който ги държа всяка нощ. Някой ден скъпи мои, това ще сте вие.

Винаги съм си мислела, че ще имам щерка. Сега знам, че това сте вие. Искам да знаете, че се апелирам за вас всеки ден, тъкмо както се апелирам за синовете си. Моля се да бъдете ценени, удовлетворени и уважавани. Убедена съм и имам вяра в това. Моля се да обичате себе си първо, тъй като без тази мощна обич няма да сте толкоз готови да обичате другите сполучливо. Моля се да ви се демонстрира всеки ден какъв подарък сте. Моля се, в случай че това обръщение някак си бъде пропуснато от хората към вас, постоянно да знаете, че когато Бог ви гледа, той вижда своите принцеси. Уча синовете си да ви гледат по същия метод.

Моля се да разберете цената си и да почитате себе си, както и да почитате другите. Моля се да не се страхувате да споделяте на глас. Мъжете се нуждаят от вас, с цел да им говорите. Искам да знаете, че макар че ще направя доста неточности, аз съм ангажирана да отгледам синовете си да ви почитат. Но не мога да извинявам техните дефекти. Моята лична майка ме научи на това. Те са просто хора. Имат своите лични странности и особености. Ще разберете тези неща някой ден и тогава ще ги познавате по-добре от всеки различен в света. Дайте им независимост и те ще ви дадат същото.

Моля се да се наставлявате взаимно и да се насърчавате взаимно да бъдете още по-добри дружно, в сравнение с сте били сами. Обещавам ви да ви позволи до себе си. Да споделям моите секрети и знания за тях, с цел да можете да ги обичате още повече. Когато пристигна времето, ще ви се доверят със сърцето си, тъкмо както вие ще им се доверите. Аз не одобрявам тази сърдечна замяна леко и се апелирам да не го извършите и вие. Уча ги да схванат цената на женското сърце. Това, че е скъпо и един път счупено, в никакъв случай не може да се върне към метода, по който е било преди.

 майка дете наследник Istock

Това не постоянно е нещо неприятно, само че в случай че можем да го избегнем, ще бъде добре... не желая синовете ми да бъдат тези, които разрушават сърцата ви. Аз също желая да помните, че те не могат да бъдат тези, които да го излекуват. Отново единствено Бог може да направи това. Ще ги науча да схващат цената ви. Да ви почитат. Стремя се да възпитам момчетата си по подобен метод, че те да се научат да бъдат мощни, само че въпреки всичко уязвими. Смели, само че скромни. Смели и безстрашни, само че без боязън да помолят за помощ. Че те са водачи, само че знаят по какъв начин да следват. Моля се те да ви водят добре и схващат достойнството да бъдат в тази роля.

Моля се да ви служат, само че в никакъв случай да не се възползвате от това. Моля се те изцяло да схващат ролята на индивида и да живеят живота си с честност, чест, примирение, почтеност, религия и комизъм. Моля се те да следват фантазиите и пристрастеностите си и да включват и вас в тях. Аз също се апелирам за вас. Ангажирам се да науча синовете си да бъдат самостоятелни и в никакъв случай да не гледат на вас като на сурогат на тяхна майка..Обещавам да ги отгледам по подобен метод, че постоянно да си спомнят, че сте нечии дъщери.

 майка дете наследник Istock

Моля се любовта ви към моите синове да пораства с всеки минал ден. Надявам се да изградите живота си дружно и в никакъв случай да не забравяте по какъв начин е бил издигнат този живот. Бъдете мощни дружно. Ще имате потребност един от различен в този живот. Ще има моменти, в които те ще се нуждаят от вас. И вие ще се нуждаете от тях. Бъдете там. Подкрепяйте се един различен. Обичайте се един различен. Шумът на света ще бъде мощен. Не постоянно ще бъде елементарно.

Може да има дни, в които да ги погледнете и да се замислите за всяко решение, което сте взели. В тези моменти се апелирам да се върнете към това, което сте построили дружно и да си спомните за какво сте избрали да градите живота си един до различен.

 майка дете наследник Istock

Обещавам ви, че всеки ден ще преподавам на синовете си същите тези уроци. Ще засаждам семената на любовта в сърцата им всеки момент. Обещавам да им покажа по какъв начин да се грижат за себе си. Как да перат и готвят и в никакъв случай да не чакат от вас единствено вие да вършиме всичко това. Обещавам да насърчавам чувствителността им, до момента в който величая тяхната мощ. Да ги науча по какъв начин да бъдат отворени и да държат на думите си. Обещавам да ги науча по какъв начин да се отнасят с вас. Да ви обичат.

Имаме доста години преди да се срещнем. Но всеки ден сред в този момент и тогава ще се апелирам за вас. Ще ви обичам. И когато ви срещна, ще ви обичам даже повече, в сравнение с в този момент. Защото ще обичате синовете ми. И ще станете мои дъщери.

Прочетете още:
Лъжата, в която всички имаме вяра Прощално писмо до огромната, (не)подходяща любо Трогателно писмо до моята свекърва: “Благодаря ти!” Любовта е най-сладката болежка на този свят
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР