Няколкостотин работници от Винпром Карнобат са блокирали жп линията Бургас

...
Няколкостотин работници от Винпром Карнобат са блокирали жп линията Бургас
Коментари Харесай

Работници от ”Винпром Карнобат” блокираха жп линията Бургас - София

Няколкостотин служащи от ”Винпром Карнобат ” са блокирали жп линията Бургас - София, с цел да изразят недоволството си от затварянето на завода от организация ”Митници ”.
" Самоуправство на страната! “, „ Искаме да работим! “, „ Отворете завода! " - това скандират служащите и са безапелационни, че няма да спрат с протестните си дейности, до момента в който не бъдат позволени до работните си места.

Според комерсиалния шеф Емил Филев, инспекцията на организация " Митници ", която стартира от нощес, няма да завърши в оповестения период от 48 часа и ще бъде удължавана, с цел да бъде доведен винзаводът до банкрут.

Десетки камиони с грозде стоят пред завода и не могат да бъдат признати. Според Филев, през вчерашния ден е провален експорт за 40 тона алкохол за Гърция. Не е отпътувал и резервоар за Китай. Пред завода сега има 40 тона грозде, което не може да бъде изкупено.

Протестиращите чакат среща с представител на организация " Митници ", който да обясни какви инспекции се правят и какъв брой ще продължат.

Докато търпя блокадата нито един трен - товарен или пътнически, не бе минал по жп линия Бургас - София.

На място има жандармерия и засилено полицейско наличие.

Движението на влаковете към този момент е възобновено, оповестиха от БДЖ. Беше основана организация за транспортиране на пасажерите от влаковете, пътуващи по направленията, наранени от блокадата.

По-рано протестиращите служащи на " Винпром Карнобат " обявиха, че се готвят да затворят и автомагистрала " Тракия ". Втори ден те недоволстват поради затварянето на завода от организация " Митници ".

Йовко Йовков - един от шефовете на производства, уточни, че заповедта за затварянето е джука и идва от най-високо равнище.

" За мен - огромни частни ползи. Държавата пази други частни ползи - на съперника. Просто е впрегната държавната машина. От 5-и септември приблизително в заводите участват сред 40 митничари и толкоз жандармерия. Това е всеки ден. Това е голям запас на страната ".

Работниците се приготвят да затворят и автомагистрала " Тракия ", като към момента не е ясно по кое време ще стане това.

При инспекция на организация " Митници " бяха открити голям брой нередности по Закона за акцизите и данъчните хранилища, в резултат на което производствата бяха запечатани, а в тях работят сред 2 и 3 хиляди души от целия регион, съобщи още БНР.

Собственикът на " Винпром Карнобат " Миню Стайков е в ареста с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане на цигари без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР