Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на

...
Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на
Коментари Харесай

Полетът на Нанси Пелоси - най-следеният в историята

Няколкостотин хиляди души следяха полет SPAR19 на Военновъздушните сили на Съединени американски щати във вторник, до момента в който ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пътуваше до Тайван, заяви БНР. Медийни фрагменти снимаха Пелоси да слиза от най-гледания аероплан в света в Тайпе, Тайван.

Глобалната услуга за следене на полети Flightradar24, която дава информация в действително време за хиляди самолети по света, сподели за организация MarketWatch, че полетът с позивна SPAR19, за който се предполагаше, че транспортира Пелоси, притегля рекорден брой наблюдаващи го, откогато той напусна Съединените щати през уикенда.

Тракерите, следящи компактно услугата, включваха и държавното китайско издание Global Times.

" Според Flightradar24, Boeing C-40C с позивна SPAR19 е изхвърчал от авиобазата Paya Lebar тази заран “, написа Global Times в един миг, както се оповестява от " Уолстрийт джърнъл ".

" Веднага откакто полетът стана деен във вторник, това беше най-проследяваният полет в нашата услуга “, означи Иън Печеник, шеф по връзките на Flightradar24. " И по-късно, преминавайки около Манила (столицата на Филипините), той се трансформира в най-проследяваният полет онлайн за всички времена, добави той пред MarketWatch.

И тъкмо преди самолетът да кацне в Тайпе, Тайван, Печеник сподели, че повече от 7080 000 души по света са го наблюдавали в услугата на Flightradar24. " Това беше оптималната натовареност ", добави той.

Интересът към полета на Пелоси беше толкоз огромен, че натовари сървърите на Flightradar24, което накара услугата да сътвори виртуална " чакалня " за хора, които се пробват да влязат в услугата за следене.

Преди това най-проследеният полет на Flightradar24 беше полетът на съветския опозиционен водач Алексей Навални назад в Русия с търговски аероплан, откакто в Германия се възвърне от хипотетичен опит за отравяне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР