Няколко високопоставени украински служители обявиха оставките си, докато Министерството на

...
Няколко високопоставени украински служители обявиха оставките си, докато Министерството на
Коментари Харесай

Корупционният скандал в Украйна взе първи жертви

Няколко високопоставени украински чиновници оповестиха оставките си, до момента в който Министерството на защитата беше разтърсено от скандал с доставка на храни, а президентството предизвести за строги ограничения за битка с корупцията.

Министерството на защитата разгласи оставката на заместник-министъра Вячеслав Шаповалов, който е отговарял за логистичната поддръжка на армията.

Оставката идва, откакто министерството беше упрекнато в сключване на контракти за доставка на храни на повишени цени.

Макар да назова обвиняванията " неоснователни и безпочвени ", министерството съобщи, че напускането на Шаповалов " ще резервира доверието на обществото и интернационалните сътрудници ".

Заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирил Тимошенко също беше измежду отдръпналите се чиновници.

Тимошенко съобщи в обществените мрежи, че е подал писмо за овакантяване, като благодари на президента за " доверието и опцията да прави положителни каузи всеки ден и всяка минута ".

Той разгласява своя фотография, на която държи ръкописно написано писмо за оставка, само че не уточни аргументи за решението, което беше доказано с президентски декрет.
Кирил Тимошенко
Тимошенко беше забъркан в няколко абсурда по време на мандата си, в това число през октомври предходната година, когато беше упрекнат, че е употребявал автомобил, дарен на Украйна, за филантропични цели.

Главната прокуратура на Украйна разгласи, че заместник-главният прокурор Алексей Симоненко се отдръпва от поста, без да даде повече детайлности.

Неотдавна Симоненко беше упрекнат, че е прекарал почивка в Испания и съгласно известията е употребявал автомобил, принадлежащ на украински предприемач.

Във вечерното си послание в понеделник президентът Володимир Зеленски разгласи възбрана за пътешестване на длъжностни лица в чужбина за, която не е обвързвана с работата им.

" Ако желаят да почиват в този момент, ще почиват отвън държавната работа. Длъжностните лица към този момент няма да могат да пътуват в чужбина за почивка или за други цели, които не са свързани с държавната работа ", съобщи Зеленски.

Обявените разбърквания идват, откакто през уикенда беше уволнен украинският заместник-министър на развиването на общините, териториите и инфраструктурата, откакто беше задържан по съмнение в заграбване на средства. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР