Няколко варианта за прекратяване на струпването на хора, предимно чужденци,

...
Коментари Харесай

Адвокати предлагат онлайн подаване на документи за облекчаване работата на МВР |

Няколко разновидността за преустановяване на скупчването на хора, най-вече чужденци, пред постройката на Дирекция " Миграция " при Министерство на вътрешните работи в столицата оферират от Обединението на свободните юристи против повишаването на случаите на болни от ковид. Предложенията са адресирани до министъра на вътрешните работи и до началника на Дирекция " Миграция " при Министерство на вътрешните работи. 

Първият от тях е подаване на документи онлайн . Множество други български институции към този момент вкараха тази мярка извънредно бързо и тя има своя позитивен резултат. В самия уебсайт на Министерство на вътрешните работи има раздел “Административни услуги ”. В него са предоставени формуляри на заявките на другите услуги. Там може да бъде направена електронна форма за подаване на всеки от тези формуляри, към който да бъдат прикачени сканираните документи на всички изискуеми по Закона за чужденците в Република България документи. При подаването на заявката и документите българският или непознат жител ще даде с персоналните си данни и е-поща за връзка, където при липса на някои от нужните бумаги, те могат да се изискат в електронен или на книжен притежател. 

Вторият вид е подаване на заявки по пощата, посредством пощальон или стартирането им в  обособена специфична кутия , вид урна, която е охранявана и сложена на входа на постройка на Дирекция “Миграция ”. Този метод към този момент са избрали от Столична община. В този случай на посочения в заявката електронен адрес или посредством текстово съобщение на телефон чиновници от администрацията дават входящия номер на заявката. 

Третият вид е инсталиране на машинна пропускателна система с номера, с цел да се регулират потоците към всяко едно гише. Това е сполучлива процедура, която към този момент е въведена в общини, банки и други институции, в това число данъчни служби и КАТ. 

Четвъртият метод е да се одобряват платежни нареждания, направени посредством интернет  банкиране , от които да е видна банковата препоръка, без нужда да се слага печат на банката, както се приема във всички останали администрации. 

Петата опция е слагане на подобаващи ограничители , с които да се гарантира дистанция от 1,5 м. сред чакащите на опашката. 

И последният вид е въвеждане на ефикасен надзор за носенето на маска и по време на престоя на опашката. В момента близо 50% от чакащите на опашката (предимно български граждани) не носят защитно средство. Те влизат с маски, само че на опашката ги смъкват или носят под носа. 

Животът и здравето на българските жители и чиновниците, а несъмнено – и на чуждестранните жители, е еднообразно скъп и те не следва да се слагат под ненужен риск, споделят от Обединението на свободните юристи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР