Няколко украински семейства, сред които една бременна жена, вече са

...
Няколко украински семейства, сред които една бременна жена, вече са
Коментари Харесай

Няколко украински семейства, сред които и бременна жена, са настанени в Пловдив

Няколко украински фамилии, измежду които една бременна жена, към този момент са настанени в Пловдив в разнообразни частни домове. Днес Наташа, която чака напълно скоро второто си дете, беше прегледана в една от профилираните акушеро-геникологични лечебни заведения в града.

След началото на военните дейности за Наташа като че ли времето стартира от начало.

" Дните трансформираха смисъла си, към този момент приказваме за първи ден от войната, втори ден от войната и така нататък 4 дни пътувахме, с цел да стигнем до Пловдив. И чак в този момент стартирам да чувствам някакви здравословни проблеми. По пътя бях мобилизирала цялата си мощ, поради детето и неговото здраве. Няма да не помни първия си боязън, ние се страхувахме да заспим след началните гърмежи, които чухме. Ако не бях в 9-ия месец може би щяхме да останем в Киев, само че в това положение не можеше да се рискува. Там в този момент взривяват даже лечебните заведения ", съобщи Наташа.

В профилираната болница, където прегледаха младата жена, бяха обезпечили гинеколог от украински генезис, с цел да се усеща Наташа по-спокойна.

" Терминът е избран за края на март. Направените ехографски проучвания и запис на тоновете на плода приказват, че плодът е в положително положение. Ръководството на болничното заведение се съгласи всички дами, раждащи и бременни, идващи от Украйна, от региона на спора, да бъдат обслужвани безотказно в нашата болница ", съобщи проф. Благовест Пехливанов, завеждащ АГ поделение.

В Пловдив и близките села към този момент са настанени няколко фамилии. Очакват се още 4 дами с 8 деца, като едното е бебе. За тях се търсят места за настаняване.

" Това, което се надяваме да се случи, е от ден на ден хора да се отзовават на това и да бъдат съпричастни. Снощи имах опцията да видя израженията, лицата им те в действителност са изплашени и се опасяват ", съобщи Пламен Кабаков.

Украинци, които от години живеят в Пловдив, събират неща от първа нужда, които ще бъдат изпратени в родината им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР