Няколко страни от ЕС - Литва, Латвия, Кипър и Франция,

...
Няколко страни от ЕС - Литва, Латвия, Кипър и Франция,
Коментари Харесай

Няколко европейски държави възобновяват ваксинирането с АстраЗенека

Няколко страни от Европейски Съюз - Литва, Латвия, Кипър и Франция, оповестиха, че възобновяват от на следващия ден имунизирането с препарата на " АстраЗенека ", чието потребление бе краткотрайно прекратено заради подозрения, че може да е обвързван с заплаха от формиране на тромби. Днес Европейската организация по медикаментите разгласи, че имунизацията е сигурна, сподели, че тя не е причина за увеличената заплаха от тромбози и акцентира, че изгодите от нея са повече от рисковете.

Няколко часа по-късно здравните министри Литва и Латвия и здравното министерство на Кипър оповестиха, че от на следващия ден възобновяват потреблението на препарата на британско-шведската компания, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. За да покажат, че имат доверие на тази ваксина, президентът на Литва Гитанас Науседа и премиерката Ингрида Шимоните, ръководителят на Народното събрание и здравният министър Арунас Дулкис ще се ваксинират в понеделник с тази ваксина, а от на следващия ден литовците ще имат опция да избират с кой препарат да се имунизират. Френският министър председател Жан Кастекс съобщи пред телевизия Бе Ем Еф ще ще се имунизира на следващия ден с препарата на " АстраЗенека ".

От на следващия ден Италия също ще възобнови имунизирането с препарата на " АстраЗенека ", сподели през днешния ден италианският министър председател Марио Драги, съобщи Ройтерс. Изявлението бе направено, откакто Европейската организация по медикаментите излезе със мнение, че изгодите от тази ваксина са повече от рисковете. Италия бе една от десетината страни, които краткотрайно замразиха потреблението на британско-шведската ваксина поради появилите се известия за тромбози при дребен брой имунизирани с нея. " За държавното управление продължава да е приоритет имунизирането на допустимо повече хора и допустимо по-бързо ", се споделя в късото изказване на Драги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР