Няколко сигнала са постъпили в РИК-Смолян от началото на изборния

...
Няколко сигнала са постъпили в РИК-Смолян от началото на изборния
Коментари Харесай

Един сигнал за агитация и няколко за параваните са постъпили в РИК-Смолян

Няколко сигнала са постъпили в РИК-Смолян от началото на изборния ден. Това заяви ръководителят на Районната изборна комисия Росица Чакърова.

" Повечето от тях касаят параваните за гласоподаване и са неоснователни ", уточни тя и добави, че на никое място няма открити нарушавания.

" От един и същи адресант са подадени два сигнала. В единият той показва, че параванът е прекомерно затворен и по този начин гласоподавателят може да си снима вота. В идващ сигнал от същия адресант се споделя, че параванът е прекомерно отворен и по този начин може да се наруши тайната на вота. И двата сигнала са за една и съща секция “, изясни Чакърова.

Има и сигнал за учредителен проблем в секция. Получен и е подобен за непозволена пропаганда , който е изпратен по подготвеност до прокуратурата.

На въпрос, дали сигналът, изпратен по обяд от политическа партия до медиите, е постъпил в РИК, Чакърова съобщи, че към момента не е. Припомняме, че в него се твърди, че вотът на гласоподавател от село Средец, община Неделино, е бил анулиран от СИК.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР