Няколко руски военни телеграмни канала потвърдиха информацията на украинската страна

...
Няколко руски военни телеграмни канала потвърдиха информацията на украинската страна
Коментари Харесай

Украйна свали руски боен хеликоптер Ка-52 Алигатор

Няколко съветски " военни " телеграмни канала потвърдиха информацията на украинската страна за съветски военен хеликоптер Ка-52 " Алигатор " , свален в понеделник на южния фронт.

По-рано в понеделник командващият Таврическата формация на украинските войски военачалник Олександър Тарнавски съобщи, че бойци от 47-а бригада са свалили Ка-52  чрез портативен зенитно-ракетен комплекс край село Работино, което е едно от главните посоки на украинското нахлуване.

По-късно в понеделник два канала в Telegram, профилирани в съветските военновъздушни сили, Helicopterpilot и Fighterbomber, разгласиха фотоси на Ка-52 с надписи " Да бъдеш боец, значи да живееш постоянно " и " Вечен полет ", а по-късно z-блогърът (т.е. проруски) Кирил Федоров разгласява и фотография на щурмана на сваления хеликоптер.

" Неотдавна помогнахме на този екипаж на Ка-52 с навигация, камера, часовници... за жалост една подла ракета в гърба - прекъсна живота им. Няма да ви описвам детайлности, само че момчетата нямаха никакъв късмет да се спасят ", написа Фьодоров (пунктуацията от оригинала е запазена).

Според изчисленията на плана Oryx, който пресмята загубите на съветска техника въз основа на тествани фотоси и видеоклипове, от началото на войната съветската войска е изгубила 35 от своите 133 най-модерни хеликоптера Ка-52.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР