Няколко ракети са били изстреляни по летището в Кабул тази

...
Няколко ракети са били изстреляни по летището в Кабул тази
Коментари Харесай

Пет ракети изстреляни по летището в Кабул

Няколко ракети са били изстреляни по летището в Кабул тази заран. Те са били прихванати от американското Противовъздушна отбрана - система C-RAM, заяви CNN в началото с позоваване на неизвестен източник от американската администрация. По предварителни данни няма жертви от страна на американските сили , само че анонимният служител прецизира, че информацията може да се промени.

По-късно от Белия дом потвърдиха за случая , твърдейки обаче, че евакуацията продължава без спиране. До завършването на утрешния ден, 31 август , Съединени американски щати са планувани да приключат с процеса по евакуация от Афганистан.
 Талибаните чакат да получат цялостен надзор над летището в Кабул
Талибаните чакат да получат цялостен надзор над летището в Кабул

Турция или Катар могат да се нагърбят да ръководят аеропорта

Пет ракети са били засечени в посока летището, което стана сцена на трагични картини, а и на самоубийствени атентати в последните две седмици.

Очевидци оповестяват за АП, че ракетите са блъснали по регион наоколо от летището - кварталът Салим Карван ", а след тях са се чули и изстрели. Няма информация от чия страна се е стреляло.

Ситуацията в Афганистан ескалира, откакто през април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи решението си да приключи интервенцията в страната. След това талибанските бойци усилиха темпото на настъплението, а на 15 август без пердах за няколко часа откриха цялостен надзор над столицата Кабул.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР