Няколко партии вече са започнали да събират подписи за регистрация

...
Няколко партии вече са започнали да събират подписи за регистрация
Коментари Харесай

Волт: ЦИК не осигурява равен старт за всички партии

Няколко партии към този момент са почнали да събират подписи за регистрация за европейските избори още преди Централната изборна комисия (ЦИК) публично да е пуснала нужната бланка на уеб страницата си, сигнализират от Европейска партия Волт.
Оказва се, че документът е бил утвърден, само че с него са разполагали единствено " вътрешни " хора. " Подобна процедура сигурно дава преимущество на избрани обединения и основава чувство за неправда и липса на бистрота ", безапелационни са от Волт.
„ Винаги съм вярвал в конкуренцията, тя е здравословна, само че има случаи, когато е значимо дали имаш еднакъв старт. Чувам, че партии са събирали подписи за регистрация на евроизборите, а бланка, утвърдена от ЦИК, публично няма…
Ясно е, че партиите с представители в ЦИК са изнесли утвърдената бланка и събирането е почнало. Лошо няма, въпросът е редно ли е? “, показва водачът на Волт България – Настимир Ананиев в обществените мрежи.
По думите му е недопустимо в ЦИК да господстват лобита, които хвърлят подозрения върху работата на органа, длъжен да подсигурява почтени избори. Комисията би трябвало да бъде професионален орган, а не политически, упорстват от партия Волт.
Като първоаприлска смешка наподобява и различен главен проблем. От ЦИК разгласиха решението за книжата в 23:43 ч. на 31 март, само че без нужните приложения, което е в нарушаване на самия закон. Притеснително е и че приложенията са се появили след 03:00 сутринта на 1 април. Това стана ясно от мониторинга на Волт България във въпросната вечер.
Освен това в наредбата е посочен краен период за събиране на подписи за регистрация, само че няма закрепена дата за начало, което на процедура форсира партиите.
Това повдига въпроса, имайки поради, че ЦИК е непрекъснат орган, за какво не се издава бланката по-рано, с цел да се даде най-малко месец на партиите и обединенията да съберат нужните подписи в сходство на закона и разпоредбите за отбрана на персоналните данни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР