Няколко неголеми фрагмента от метеорит са паднали върху частна жилищна

...
Няколко неголеми фрагмента от метеорит са паднали върху частна жилищна
Коментари Харесай

Фрагменти от метеорит са паднали върху къща в Япония

Няколко неголеми фрагмента от астероид са паднали върху частна жилищна постройка в японския град Комаки в централната префектура Айчи и са развалили покрива на постройката. Това заяви в събота телевизионният канал NHK.
 

On September 26, a stone-like object hit the roof of a house in Aichi and made a hole in it.  It turns out that it is a 4.5-billion-year-old meteorite after an analysis by the National Museum of Nature and Science. 
— Calico Cat (@CalicoCat987)

Трябва да се означи, че случаят се е случил на 26 септември сутринта . Собствениците чули мощен удар, който раздрусал цялата къща . След като ревизирали покрива и градината, разкрили три камъка с размери 10,5 и 4 см. Всеки един от тях бил опърлен от една страна.
 
Камъните били предадени за експертиза на експертите в Националния музей на науката , които заключиха, че това са фрагменти от астероид , чиято възраст е към 4,5 милиарда години. Те имат магнитни свойства и притеглят железни предмети.
 

Японските учени възнамеряват да продължат да учат образците и да приготвят поръчка за публична регистрация на астероид Комаки в интернационалния указател.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР