Няколко милиона са източени от Здравната каса през схема за

...
Няколко милиона са източени от Здравната каса през схема за
Коментари Харесай

Не е за вярване! Известен професор е сред арестуваните за източените от НЗОК милиони в Пловдив

Няколко милиона са източени от Здравната каса през скица за корист с помощни средства за инвалиди, проведена от пловдивски медицински център. В понеделник, в Пловдив и София, където центърът е имал офиси, е извършена профилирана полицейска акция на Икономическа полиция, предава TrafficNews.
При интервенцията са задържани уредниците на незаконната скица и участници в нея. В ареста за 24 часа са арестувани 7 души, 4 от които са лекари. Между тях е прочут професор. На 6 от тях Районна прокуратура е удължила ареста им до 72 часа, а един е освободен, защото е бил в тежко здравословно положение.
Медицинският център е предавал на Националната здравноосигурителна каса протоколи за разпределяне на помощни средства, съоръжения и медицински произведения за хора с увреждания – инвалидни колични, протези, апарати и други Касата е плащала средствата по протоколите, само че следствието е посочило, че помощните средства не са стигали до инвалидите. Някои от тях даже са били умряли. Документите са били попълвани от лекарите и заверявани от шефа на медицинскя център. След утвърждение от страна на НЗОК, парите са изплащани на компании,които са продавали помощните средства. Разследването, което е почнало преди 4 месеца, е посочило, че от странана Касата не е реализиран безусловно никакъв надзор.
По делото са разпитани над 300 души, на чието име е имало изписвани помощни средства или медицински произведения. Обискирани са над 15 адреса, като един от тестваните магазини бе на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ в Пловдив.
Очаква се Районна прокуратура и Икономическа полиция да дадат детайлности по случая.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР