Няколко месеца преди да бъде брутално убита от внучката си

...
Няколко месеца преди да бъде брутално убита от внучката си
Коментари Харесай

Виолета Донева завещала имоти за милиони на внучката убиец

Няколко месеца преди да бъде брутално убита от внучката си Ивет Стайкова, актрисата Виолета Донева се среща с нотариус Чайка Бележкова. Двете вършат наследство за парцелите, парите в банкови сметки, авторските права за участия във филми и движимото имущество на кинозвездата от соца. В него като наследници тя показва двама души - сина си Иво Стайков и неговата 19-годишна щерка, която през днешния ден лежи в сливенския затвор за гибелта на баба си.



По документи 1/2-ра от имущественото положение на Донева е благосъстоятелност на момичето отговорно за мъчителната й кончина. То обаче дели всичко дружно с татко си Иво. Мъжът щеше да бъде единствен правоприемник, в случай че майка му не бе решила да впише и името на девойката до неговото.

Справка на 24 часа демонстрира, че през днешния ден Ивет умерено може да се назова милионерка, само че няма по какъв начин да се разпорежда с наследеното от нея и няма да го получи, в случай че я осъдят.

Причината е член 3. " а " от Закона за наследството: Не може да наследява като неподобаващ този, " който съзнателно е умъртвил или се е опитал да убие наследодателя..., в случай че действието е осъществено при условия, които изключват наказуемостта, или в случай че е амнистирано ".

Днес Ивет и татко й имат няколко жилището с гаражи в София и Варна. Имат имоти, пръснати из разнообразни местности в България. Разполагат и със сумата от 300 хиляди лева, която е в банковите сметки на умрялата им родственик.

Едното жилище се намира в софийския кв. " Изток ", на ул. " Пиер Дегейтър " 4. Апартаментът е тристаен и е на 16-ия етаж. Според брокерска организация той може да бъде продаден за 270 хиляди евро. Това е началната цена, защото е в емблематичния за региона блок номер 1. Предвид тази детайлност сумата може да скочи с 25 хиляди евро и да стигне последна цена от 320 хиляди евро.

Донева оставя на Ивет и Иво Стайков още едно жилище, само че този път във Варна. Апартаментът е в кооперация в центъра на града. Площта му е 85 кв.м. Към него има включено паркомясто.

" Информацията, с която разполагаме, е лимитирана откъм точни параметри, само че вземаме поради два обстоятелството - изяснява варненски брокер. - Първият е, че има включено паркомясто и може би приказваме за нова кооперация. На второ място под внимание е финансовото състояние на самия притежател и по какъв начин той би обзавел парцела си. Не приказваме за инцидентен човек, а за Виолета Донева. В подобен случай аз слагам следната цена: 2000 - 2500 евро на кв.м. Тоест жилището може да стигне 200 хиляди евро. Възможно е да е повече според от мебелите, поддръжката на общите елементи и така нататък "

Според документите внучката и синът на актрисата са притежатели и на имот от 2 декара в местността " Траката " във Варна. Важно конкретизиране е, че той е в регулация (може да бъде застроен - бел. ред.). Цената ще бъде висока, защото " Траката " е едно от най-търсените места за живеене в региона на морския град. Мястото е картинно и е под формата на залив с към 200 м плажна линия. Има гора, плитки спокойни води и буна, формираща място за риболовен туризъм. Носи името си поради откритите преди години при археологически разкопки остатъци и артефакти от тракийски погребения.

" За местността " Траката " има значимо конкретизиране - изяснява брокерът. - Цената ще зависи от това в коя част е ситуиран парцелът, защото има места с неприятна канализация, както и недобра инфраструктура, т.е. неприятен път. Отново ще взема поради това, че приказваме за актрисата Виолета Донева, както и че площта е в регулация. Предположенията ми са, че нейната благосъстоятелност е в един от положителните региони там. Заключението ми е, че сумата може да стигне половин милион лв.: 200 - 250 хиляди евро. "

Според наследството Ивет и Иво имат още един имот, който още веднъж е в регулация. Разположен е в село Луково, община Своге. Проверка демонстрира, че там площите са в диапазона 20 – 30 - 40 хиляди евро.

" Тези цени са ориентировъчни и сигурно не са крайни - споделя специалист. - Когато парцелите са наследствени и стане време за тяхната продажба, се вика така наречен оценител. На база няколко фактора той пресмята сумата. Информацията се вписва в съда и цената се разпределя сред наследниците. "

Любопитен акцент от документите, подписани от актрисата, е това, че внучката й ще наследи и авторските й права. Може би става въпрос за хонорарите, които 79-годишната жена е вземала при лъчение на филми с нейно присъединяване.

Въпрос без безапелационен отговор остава дали девойката и татко й ще разполагат с парите, които не са били по сметките на Донева, а са държани кеш в дома й. Вероятността е огромна, защото Виолета е криела огромни суми в една от стаите на жилището си в кв. " Изток ". Помещението било постоянно заключено. Само кинозвездата имала ключ за него. Когато Ивет и гаджето й Виктор я посещавали, тя им давала по 1000 лева Понякога девойката й правела компания и сама. Тогава баба й я радвала с по 500 лева Властите и до през днешния ден не изключват убийството да е станало в миг, в който внучката й е поискала повече пари, само че получила отвод и се разгневила.

Възможно е част от сумите, които соцактрисата е държала в жилището си, да са били от продадени до оня миг парцели. Наследените от Иво и Ивет в този момент не са единствените, които са били благосъстоятелност на Донева. През 2021 година тя е продала апартамент в центъра на Варна с повърхност от 87 кв.м. Той е бил на 4-тия етаж в офис постройка, в която имало и пиано бар. От договорката е взела 191 167 лева Две години по-рано Виолета се разделя и с няколко аграрни земи, чиято повърхност е била към 4 декара. Местата се намирали в местностите " Амушева лъка " и " Омондрос - Неволица " в Петричко. През 2019 година продава урегулиран аграрен парцел, подобаващ за жилищно строителство, в центъра на Пловдив. Той е бил на татко й капитан Павел Джингаров, разстрелян след смъртна присъда от Народния съд. На мястото е издигнат първокласен спа комплекс.

Може би с облагата от всички тези покупко-продажби Виолета е пособия финансово на внучката си. Приживе тя сама е поискала да поеме уговорката и за нейното обучение. Това самопризнание по време на разпитите прави синът на убитата Иво Стайков, който през днешния ден не живее в София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР