Няколко извънредни точки влизат в дневния ред на срещата на

...
Няколко извънредни точки влизат в дневния ред на срещата на
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Напрежението в Газа няма да се уталожи



Няколко изключителни точки влизат в дневния ред на срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани и няма по какъв начин те да не заемат доста място. Очевидно е, че по-голямата част от времето ще бъде отделена за тях. Това сподели арабистът Владимир Чуков в предаването " Нещо повече ", като засяга излизането на Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран, конфликтите сред палестинци и управляващите в Израел при митинги след преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, реакцията на Турция и на Западна Европа:

„ Това, което най-вече ме тормози е, че това, което виждаме в линията Газа няма бързо да се уталожи. Въпреки дебата в съвета за сигурност на Организация на обединените нации оттук нататък всеки петък ще има изключително повишаване на напрежението – след петъчните молебствия хората са изключително податливи на сходен вид апели. Кулминацията ще бъде на 5 юни, когато се означават 51 години от войната през 1967-а, когато бяха окупирани палестинските територии, включително Източен Йерусалим. Оттук насетне в продължение на три седмици е обезпечено, че напрежението ще бъде в ескалация, което в действителност слага под доста съществено тестване както интернационалната общественост, по този начин и Организация на обединените нации. “

Иранското нуклеарно досие си има своя специфичност. Изявленията на европейски водачи, че Европа не може да даде цялостни гаранции за оцеляването на съглашението стартира да привнася пукнатини, счита Чуков, който направи разлика сред ползите на другите европейски страни от бизнес връзките с Техеран. „ Политическата рамка на европейската взаимност ще бъде една, само че икономическият бекграунд, икономическият произход ще бъде радикално друг “, акцентира анализаторът.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР