Няколко хиляди руски военнослужещи, стотици военни превозни средства и бойни

...
Няколко хиляди руски военнослужещи, стотици военни превозни средства и бойни
Коментари Харесай

Русия създава плацдарм в случай на нещо неочаквано в Украйна

Няколко хиляди съветски военнослужещи, стотици военни транспортни средства и бойни самолети - цялата тази група в този момент се открива в Беларус. Тези сили очевидно не са предопределени да нападат Киев. Има обаче редица признаци, че при непредвиден поврат на събитията в Украйна те също могат да изиграят значима роля.

Пристигането на влакове с военна съветска техника и персонален състав на военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация бе посрещнато от Беларус обичайно другарски - с самун и сол. Но изтребителната авиация на Върховен касационен съд, която се реалокира на белоруските военни летища, където главната им база беше избрана покрай Барановичи, не се нуждаеше от цветя - главното беше да получи обслужване на летището и да обезпечи настаняване.

На пръв взор протичащото се наподобява като следващите взаимни белоруско-руски военни учения, чийто юридически статут е закрепен от дълго време. Приетата още през 2021 година Военна теория на съюзната страна, която планува съществуването на понятието районна формация войски (РВВ), обаче въобще не повдига въпроси. И идването на съветски войски в Беларус никога не може да се преглежда като самобитна въведения към нападателни дейности против който и да е комшия на Беларус.

В Беларус дойдоха и не престават да идват главно консолидирани групи десантчици от Псковската и Тулската дивизии на ВДВ и бронетехника. По бройка това е или усилена дивизия, или 2–3 бригади.

Каква мощ на влияние имат тези сили? С поддръжката на артилерията, авиацията и прикритието на Противовъздушна отбрана такава формация може да доближи даже до Киев (както към този момент беше направено през пролетта), даже до Варшава. Освен това включва съвсем целия състав на белоруската войска (общата бройка на съюзническите сили единствено на първия стадий е минимум 30 хиляди).

Причините за появяването на такава група обаче очевидно не са единствено в ученията. „ В балтийските страни се отработва основаването на настъпателни групировки и потреблението им в съветско и белоруско направление “, споделя полковник Валерий Ревенко, шеф на отдела за военно съдействие на Министерството на защитата на Беларус.

„ Основната опасност, както считат в Минск, идва Полша “, удостоверява военният анализатор, редактор на списание „ Арсенал на Отечеството “ Алексей Леонков. “И това не са някакви голословни страхове от Минск, а действителна опасност от една от страните от НАТО, която може да бъде подсилена от съседите на Беларус от балтийските страни, на първо място от Латвия, която, сходно на Полша, има свои териториални искания към Беларус.Белоруската войска сама няма да може да устои на сходни закани, тя просто не може да оцелее без помощта на Русия. А наличието на съветската войска на негова територия е гаранция, че нахлуването става невероятно ”, добавя специалистът.

Това е теоретично, само че на процедура Варшава може да се опита да окаже „ помощ “ на етническите поляци в районите на Брест и Гродно. Подобен сюжет беше премислян още през 2020 година, само че наличието на съветски войски, идващи за ученията, го осуети. Сега районната формация на съюзническите сили още веднъж се разполага на територията на Беларус под предлог за военни маневри.

Числеността на съветския съставен елемент в районната формация е посочена в размер на малко по-малко от девет хиляди военнослужещи. Основен дял са елементи на ВДВ и танкови сили. По-специално се оповестява, че ще дойдат до 200 бойни машини, 170 танка и 100 оръдия и минохвъргачки.

Като цяло това е дребна група. Такова число не може непосредствено да демонстрира подготовката за каквито и да е настъпателни дейности. Особено като се има поради фактът, че министърът на защитата на Беларус Виктор Хренин разгласи задачата на съюзническите сили като чисто отбранителна. Минск не чака откровена експанзия от страна на Киев, а граничната работа, дружно с белоруското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), изцяло ще се оправят с украинските диверсанти, които не се демонстрираха изключително.

„ Силният коз на съветската войска, която се разполага на територията на Беларус, е авиационният съставен елемент на групировката “, споделя военният специалист, политологът Александър Зимовски. “В състава му са видяни изтребители МиГ-31, които са носители на хиперзвукови ракети " Кинжал ", както и изтребители-бомбардировачи Су-30СМ. Това са принадлежности, предопределени за точно поразяване на цели на огромни дистанции. Ако приказваме за противопоставяне на украинската интервенция, щурмови самолети Су-25 и изтребители Су-35 биха били задоволителни. Сега Минск, с поддръжката на Москва, демонстрира на Варшава – виждате какво имаме ”, показва специалистът..

Това е белоруският взор върху вероятното развиване на събитията. Русия, като се изключи че е подготвена да поддържа Беларус, има и свои проекти за сходна „ готовност ” на сили в границите на съюзната страна.

Първо, това за Киев да държи под нервозен взор границите си с Беларус и да изтегли част от силите от Донецкия, Харковския и Херсонския фронт в това направление. Второ, разширението на авиационното наличие на Върховен касационен съд на територията на Беларус дава опция да се удари по транспортната инфраструктура на Западна Украйна, през която се доставя въоръжение на НАТО.

Е, и трето, това е основаването на мощна снабдителна база със ресурси от муниции, гориво, храна - при положение, че настъплението на съветската войска през Чернигов към Киев се повтори. И този вид е много предвидим след думите както на президента Путин, по този начин и на министъра на защитата Шойгу за желанието им да доведат СВО до стремежи резултат.

Както и да е, съветската войска към този момент е на територията на Беларус и се открива в заложените посоки. Отворен въпрос е доставката на спомагателни муниции, военна техника, попълването на персоналния състав. Както споделят военните: „ Според ситуацията “. А тя може да се промени съгласно обстановката.

„ Плацдармът е основан и е подготвен да одобри главните сили “, разяснява генерал-полковник Георгий Шпак, някогашен командващ ВДВ. „ Това е основата за създаване на последваща интервенция, в случай че възникне такава нужда. Основното е, че платформата за приемане на главните сили към този момент е основана.Това също е отрезвяващ фактор за тези, които биха желали да разиграят „ белоруската карта “ в своя изгода. Важи както за Полша, по този начин и за Украйна. Първата, под прикритието на събитията, е подготвена за някаква мироопазваща задача, а Киев желае да предизвика нова конфликтна точка по границите си. И в този случай основаването на взаимна районна формация на войските е добър отрезвяващ фактор ”, уверен е военният.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР