Няколко хиляди души – много от които с факли в

...
Няколко хиляди души – много от които с факли в
Коментари Харесай

Хиляди в Будапеща поискаха оставката на Орбан и главния прокурор на Унгария

Няколко хиляди души – доста от които с факли в ръце, желаеха оставката на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан и Главния прокурор на страната Петер Полт с проява в центъра на Будапеща, съобщи ТАСС.

Шествието от вторник вечерта е било проведено от постройката на Генералната прокуратура до Народното събрание, след което е извършен протест на централния площад " Лайош Кошут ".

Акцията е проведена по апел на някогашния държавен чиновник Петер Маджар, който обществено упрекна управляващите в систематична корупция. Той разгласява запис на диалог с някогашната си брачна половинка Юдит Варга, която неотдавна подаде оставка като министър на правораздаването дружно с президента на страната Каталин Новак поради абсурда с помилването на мъж, наказан за педофилия.

Във вторник Маджар даде показания пред прокурорите като очевидец по делото и по-късно провежда проява с искане за оставката на Орбан. Той разгласи желанието си да сътвори партия, с цел да се опълчи на сегашната власт, заяви " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР