Няколко града в централната китайска провинция Хънан са изправени пред

...
Няколко града в централната китайска провинция Хънан са изправени пред
Коментари Харесай

Недостиг на отопление в Китай след студената вълна

Няколко града в централната китайска провинция Хънан са изправени пред дефицит на отопление през зимата откакто студената вълна обхвана редица региони, донесе снежни стихии и докара до температури, близки до исторически най-ниските, съобщи Ройтерс.

Продължителните студени талази сложиха на тестване доставчиците на топлинна сила в Цзяоцзо, град в Хънан, където повреди в инстлацията на един от главните снабдители остави някои региони в незабавна потребност от повече топлинна сила.

Очаква се повредата да бъде отстранена и доставката да бъде обновена на 26 декември, оповестиха държавните медии през днешния ден. 

Градът ще прекрати топлоподаването за множеството предприятия, като се изключи доставчиците на съществени услуги, като лечебни заведения и центрове за възрастни хора, с цел да се даде приоритет на потреблението на топлинна сила от семействата. Въпреки това някои жилищни региони към момента ще бъдат наранени.

Отделно от това градовете Пуян и Пиндиншан, също в Хънан, към този момент са спрели топлоподаването към държавните институции и административни институции, с цел да се даде приоритет на доставките за семействата в студеното време.

Прогнозата за времето демонстрира, че температурите в трите града ще достигнат минусови стойности през днешния ден, а в някои региони на провинция Хънан ще паднат до минус 15 градуса по Целзий.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР