Няколко големи горски пожара бушуват в Турция, предават турските медии,

...
Няколко големи горски пожара бушуват в Турция, предават турските медии,
Коментари Харесай

Няколко големи горски пожара бушуват в Турция

Няколко огромни горски пожара бушуват в Турция, предават турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Някои от пожарите, избухнали в страната през последните два дни, са овладени, стотици хектари гори обаче са изгорели. 

Вече близо 40 часа продължава гасенето на пожара в северозападния окръг Чанаккале. В напъните по гасенето на огъня са включени шест самолета и 15 хеликоптера за гасене на пожари, както и доста наземна техника. 543 чиновници се пробват да потушат пламъците, осведоми Анадолската организация.

В прилежащия окръг Текирдаг в европейската част на Турция са изгорели 300 хектара гори. Липсата на вятър е помогнала на пожарникарите да овладеят пожара и към този момент се прави изстудяване. Евакуирани поради пожара са седем села. 

Големи пожари бушуват и в югоизточните окръзи Диарбекир и Хатай. Властите са били принудени да изтеглят няколко фамилии от къщите им в град Лидже (окръг Диарбекир).

Ръководителят на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) Юнус Сезер съобщи пред публицисти, че мащабът на пожара в Хатай в началото съществено е стреснал управляващите, само че след два дни работа той е отчасти овладян. 

Горски пожар е избухнал и в окръг Мерсин в южната част на страната. 

От една седмица времето в множеството елементи на Турция е доста горещо и изсъхнало. В някои окръзи температурите доближиха 45-47 градуса по Целзий. 

Поради заплахата от пожари управляващите в някои райони не разрешиха на хората да влизат в елементи от горските региони, както и да си вършат пикници и барбекю. Засилени са патрулите в горските региони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР