Няколко европейски държави предпазливо започват да разхлабват ограниченията, свързани с

...
Няколко европейски държави предпазливо започват да разхлабват ограниченията, свързани с
Коментари Харесай

Европейските страни предпазливо облекчават ограничителните мерки

Няколко европейски страни внимателно стартират да разхлабват рестриктивните мерки, свързани с попречване на разпространяването на Covid-19, макар че честотата на заразяване и претовареност в интензивните грижи остават високи. " Евронюз " прави резюме на измененията и облекченията в Европа, които влизат в действие тази седмица.

Във Франция възбраната за вътрешни пътувания беше анулирана през днешния ден, а учениците се завърнаха в учебно заведение за първи път от месец. Вечерният час обаче остава в действие, а външните тераси на френските кафенета и заведения за хранене няма да имат право да отворят до 19 май дружно с музеи, кина, театри и концертни зали, но при избрани условия.

Франция регистрира към 22 000 нови доказани случая всеки ден, спрямо към 40 000 по-рано този месец. 5585 пациенти към момента са били в реанимация в неделя.

В Гърция няколко ограничавания, които са в действие от ноември, отпадат през днешния ден. На заведения за хранене и кафенета към този момент е позволено да обслужват клиенти навън, но до 6 души на маса.

Свързаните с туризма бизнеси и услуги би трябвало да стартират да работят още веднъж на 15 май.

Вечерният час е понижен с час, така забраната за придвижване ще важи в интервала сред 23:00 и 5:00 часа, вместо както до момента от 22:00 до 5:00 часа. Остава условието за изпращане на SMS преди излизане от у дома.

Задължително е ежеседмичното самотестване на личния състав с rapid тест и потреблението на маска. Кафенетата и заведенията за хранене в хотелите работят и в закритите си елементи, при потенциал сред 40% и 50% според от категорията на заведенията, в която те попадат.

В заведенията няма да е позволено стартирането на музика.

Няма смяна в досегашния най-малък кръг учредения за влизане в Гърция. Пътуването за туризъм не е измежду тях. Всяко влизане в страната следва да бъде подкрепено от съответните документи за основанието за пътешестване.

В събота Унгария отслаби няколко ограничавания за Covid-19 за хора с издадени от държавното управление имунитетни карти.

Хората с подобни пластмасовите карти могат да влизат в закрити заведения за хранене, хотели, театри, кина, спа центрове, фитнес зали, библиотеки, музеи и други места за отдих.

Работното време беше удължено до 23:00 ч., а вечерният полицейски час, въведен от ноември, в този момент ще започва по-късно - в среднощ.

Италия стартира последователно да отвори порти предходната седмица, когато учениците се завърнаха в учебните заведения, а музеите и кината отвориха врати.

В събота на доста от плажните заведения в страната беше дадена зелена светлина да отворят.

Нидерландия  вдигна полицейския час, който провокира вълнения, когато беше въведен в цялата страна през януари. На потребителите към този момент е позволено да посещават магазини за артикули разнообразни от тези за първа нужда, без авансово да уговорят визитата си.

Баровете и кафенетата отвориха отново откритите си тераси за първи път от шест месеца, само че някои притежатели не бяха удовлетворени от изискванията, които съгласно тях ще направят печалбата съвсем невъзможна.

Терасите могат да работят единствено сред обяд и 18 часа за най-много двама обществено дистанцирани клиента на маса, в случай че не са от едно домакинство.

 

 
Протестите в Италия: готвачи, културни дейци, погребални сътрудници
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР