Няколко души са ранени след огромния , разтърсил германския град

...
Няколко души са ранени след огромния , разтърсил германския град
Коментари Харесай

Ранени и изчезнали след мощната експлозия в химически завод в Леверкузен

Няколко души са ранени след големия, раздрусал немския град Леверкузен, заяви „ Метро “.

Леверкузен беше разтресен от детонация през днешния ден сутринта, напомня БГНЕС, която бързо бе наречена „ рискова опасност “ от немския Федерален офис за гражданска отбрана и помощ при бедствия.

„ Currenta “, компанията, експлоатираща химическия парк, съобщи в изказване по-рано тази заран, че няколко чиновници са ранени, най-малко двама от тях тежко и че пет души остават безследно изчезнали.

Длъжностни лица от оборудването Chempark, основано край крайбрежията на Рейн и на към 20 км северно от Кьолн, към момента не са наясно какво е предизвикало детонацията. Те обявиха в Twitter, че на място са пожарникари и техника за разкриване на замърсяване, на фона на опасения, че рискови изпарения могат да са изтекли във въздуха.

Жителите споделиха, че гърмежът се е чул далеко и прибавиха, че прозорците им са издрънчали от силата на детонацията.

Вестник „ Koelner Stadt-Anzeiger “ оповестява, че гърмежът е пристигнал от.

Няколко близки огромни автомагистрали са затворени от полицията и димът се движи на северозапад към градовете Буршайд и Лайхлинген.
 Един умрял и 27 ранени в детонацията във фабрика в Тайланд Един умрял и 27 ранени в детонацията във фабрика в Тайланд
Мощен гърмеж и последвал пожар избухнаха в химически цех в региона Самут Пракан, в непосредствена непосредственост до столицата Банкок. Инциде...

Кадри, снимани от близката автомагистрала, демонстрират оранжеви пламъци и струи изпарения, издигащи се високо над индустриалния парк, където се намират редица химически компании.

Местните поданици са призовани да останат по домовете си и да държат прозорците и вратите си затворени, а на хората, които не живеят в Леверкузен, е казано да заобикалят региона.

Съобщава се, че пожарникари от целия район са привикани да оказват помощ за потушаването на пожара. На място са и огромен брой коли за спешна помощ и полиция.

В Леверкузен се намира Bayer, една от най-големите немски химически компании, която дава името на футболния тим на града и обезпечава работа на доста поданици. Леверкузен има към 163 000 поданици и граничи с четвъртия по величина град в Германия, Кьолн, който е дом на към един милион души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР