Няколко души, разхождащи се на поляна насред гъстата амазонска растителност,

...
Няколко души, разхождащи се на поляна насред гъстата амазонска растителност,
Коментари Харесай

Заснеха изолирано племе насред гъстата амазонска растителност в Бразилия

Няколко души, разхождащи се на поляна посред гъстата амазонска растителност, бяха снимани от дрон покрай границата на Бразилия с Перу. Кадрите разкриват съществуването на ново изолирано племе, намерено от Индианската национална фондация, съобщи Франс прес.
 
Записът бе изработен публично притежание тази седмица, макар че датира от предходната година. Кадрите са снимани от Индианската национална фондация по време на няколко експедиции в Долината Жавари - зона, която е доста труднодостъпна и се намира в югоизточната част на бразилския щат Амазонас.
Drone video released by Brazil's agency for indigenous affairs gives a rare glimpse at an isolated tribe deep in the Amazon.

" The more we know about isolated communities' way of living, the more equipped we are to protect them, " officials say.
— ABC News (@ABC) Именно там са събрани до момента множеството от доказателствата за съществуването на изолирани племена в страната. Досега Индианската национална фондация се е свързала с 8 от тези изолирани общности. Тя има доказателства за съществуването на още 11 други племена, с които към този момент връзка не е реализирана.
 
За да стигнат до зоната, в която са открити множеството от доказателствата за съществуването на изолираните племена, експедициите, формирани от членове на Фондацията, както и от служители на реда, са прекосили 180 километра реки и пътища, а след това и още 120 километра в джунглата. Помощ на експедициите са оказали членове на общността канамари, които били огромни познавачи на региона.
New drone footage gives a rare glimpse of an isolated tribe in Brazil's Amazon.
— Circa (@Circa) Според Индианската национална фондация има 107 сигнала за наличието на изолирани автохтонни групи в Бразилия. Миналия месец Фондацията разгласява фрагменти на човек, за който се счита, че е единственият оживял от изчезнало племе в бразилска Амазония. Този човек живеел в зоната Танару в щата Рондония на границата с Боливия.
 
Смята се, че той е обикалял из гората 22 години, откакто племето му е изчезнало вследствие на инвазия на експлоататори на дървесина и на поземлени притежатели. Кадрите с този мъж са направени още през 2011 година, само че има доказателства, че той към момента е жив.
Isolated Never Seen By Outsiders Revealed In New Drone Footage From
— World News Network (@worldnewsdotcom) Ситуацията с тези изолирани общности тормози експертите, които настояват, че от страна на селскостопанския и хранителновкусовия бранш и на търсачите на минерали има офанзиви и напън за изземване на техните земи.
 
Над 800 000 души, които са от 305 етноса и които приказват 274 разнообразни езика, живеят в Бразилия - страна с 208-милионно население, съгласно формалните данни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР