Няколко автомобила са потрошени, след като на паркинг пред жилищна

...
Няколко автомобила са потрошени, след като на паркинг пред жилищна
Коментари Харесай

Дърво падна и потроши коли в Стара Загора: Ще бъдат ли обезщетени хората?


Няколко автомобила са потрошени, откакто на паркинг пред жилищна кооперация в Стара Загора. bTV ревизира какви са аргументите за случая и ще получат ли хората компенсации.

Дървото е нанесло вреди върху пет автомобила
Снимка: bTV


Домоуправителят на кооперацията Петър Пашовски е пострадал. Неговата кола е една от най-пострадалите.

„ Вчера вървях в сервиз, направиха ми фактура и списък на автомобила. Стойността, която би трябвало да платя е 3978 лева с Данък добавена стойност. Това е целият ремонт на автомобила. Тези пари няма от къде да ги взема. Единственият вид е общината да си поеме отговорността да ги заплати на сервиза. Подавали сме неведнъж сигнали за тези дървета, не престават да падат клони “, сподели Петър.

Колата на Цветана Манева също е в сервиз с вреди от.

„ Колата е в трагично положение. Предно стъкло, два калника, странично огледало, заден мигач, таванът също е огънат “, сподели тя.
Дървото е нанесло вреди върху пет автомобила
Снимка: bTV

Имотът, в който се намират рисковите дървета, е на църквата. От там също са подавали сигнали.

„ Важно е хората да знаят, че дружно с църквата ще създадем всичко допустимо, тъй че да не бъдат ощетени по никакъв метод. Вчера обяснихме каква е процедурата. До момента те са изпълнили всичко. Очаква се комисия да се събере, която да види какви са вредите и аргументите, и да се вземе решение по какъв метод хората да бъде обезщетени. Говорили сме с сътрудниците от останалите ресори да стане оптимално бързо “, сподели Радостин Танев, зам.-кмет на община Стара Загора.

По думите му ще има комисия, която ще направи проучване на всички дървета там, с цел да няма такива проблеми. От „ Озеленяване “ към общината споделиха, че продължителните дъждове в Стара Загора са повода дървото да падне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР