Няколко американски социални мрежи, включително Фейсбук и Уотсъп, ще бъдат

...
Няколко американски социални мрежи, включително Фейсбук и Уотсъп, ще бъдат
Коментари Харесай

Социални мрежи ще предават съобщения на полицията

Няколко американски обществени мрежи, в това число Facebook и Уотсъп, ще бъдат длъжни да предават криптирани от потребителите известия на английската полиция в сходство с ново съглашение сред Лондон и Вашингтон, заяви Блумбърг, като се базира на осведомен източник. Според организацията съглашението, което ще бъде подписано идващия месец, ще задължи обществените мрежи да предават информация, с цел да подкрепят следствието на изключително тежки престъпни закононарушения, в това число тероризъм и педофилия.

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател съобщи по-рано, че за нарушителите е добре пристигнало желанието на Facebook да позволи на потребителите да изпращат криптирани по подобен метод известия, че единствено подателят и получателят да имат достъп до тях. Тя прикани обществените мрежи да дават на разследващите служби достъп до известията. Според организацията в сходство с новото съглашение Съединени американски щати, за разлика от Обединеното кралство ще могат да употребяват информацията, получена от английските компании, единствено при каузи с произнесена присъда за смъртно наказване.

По-рано стана ясно, че американското Министерство на правораздаването възнамерява да стартира лично антимонополно следствие във връзка с софтуерния колос Facebook. Решението е взето, макар че сега работата на обществената мрежа се ревизира от специалисти на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати. Двете успоредни следствия няма да се пресекат и ще обиден разнообразни аспекти от работата на компанията. През юли стана известно, че американските управляващи се приготвят да стартират огромно следствие по отношение на Амазон, Google, Епъл и Facebook . Те ще ревизират дали тези компании нарушават антимонополното законодателство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР