Някои законодатели разглеждат мистериозно двупартийно решение като заплаха за спиране

...
Някои републикански законодатели в променливи райони сигнализират, че биха могли
Коментари Харесай

Някои републикански законодатели в променливи райони сигнализират, че биха могли да преминат през пътеката и да работят с демократите, за да се опитат да предотвратят или съкратят предстоящото спиране на работата на правителството, докато конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите се бори да се обедини около техен договорен законопроект за разходите, който би финансирал правителството за месец.

Демократите и републиканците биха могли да използват тайнствена процедурна стъпка, известна като „петиция за освобождаване от отговорност“, за да принудят гласуването на законопроект за чисти разходи в залата, като на практика предпазват председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти от необходимостта да го направи сам.

Но демократите предупреждават, че ако републиканците са сериозни, ще трябва да предприемат действия още във вторник и дори това вероятно няма да е достатъчно бързо, за да предотврати спирането.

Източник от Демократическата партия каза на CNN, че процесът за принудително гласуване на двупартийна продължаваща резолюция ще протече по следния начин (въпреки че на този етап демократите не са достатъчно уверени, че републиканците са сериозни в преследването на опцията и не се надяват, че това е сериозен вариант):

Източникът каза на CNN, че вече има законодателен инструмент в парламента от момента на подаването му по време на тавана на дълга, който може да бъде изменен, за да се финансира правителството, но петима републиканци ще трябва да го подпишат. След като това се случи, то ще узрее на следващия законодателен ден и ще отнеме седем законодателни дни (дни в сесията на Камарата, а не дни от седмицата), преди да могат да бъдат предприети действия по него. Тогава някой ще трябва да го вдигне на пода и говорителят ще бъде принуден да насрочи гласуване в рамките на два законодателни дни. Възможно е ръководството да се опита да отмени този ход в Комитета по правилата, но ако приеме правило, за да го убие, правилото ще трябва да получи мнозинство на пода.

Един експерт по правилата предупреди, че „това е жизнеспособно, но не е нещо, което работи добре с краен срок, който е след толкова много дни“. Държавното финансиране е планирано да изтече на 30 септември.

Все пак това може да е един изход, ако нещата се разпаднат, започне спиране и шепа републиканци от променливи райони се присъединят.

Последният път, когато е използвана петиция за освобождаване от отговорност, беше през 2015 г. относно законодателството, свързано с банката за внос/износ.

Кой би подписал петиция за освобождаване от отговорност?

Демократическата група вече е подписала петицията за освобождаване от отговорност, така че ще са необходими само шепа членове на Републиканската партия, за да преминат през пътеката и да се подпишат.

Въпреки това е сложно изчисление за тези членове да се противопоставят на лидерството си и да подпишат с демократите предложение, което ще продължи да финансира правителството на ниво, договорено от бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Конгресменът Майк Лоулър, републиканец от Ню Йорк, разкритикува своите колеги от Републиканската партия, които не искат да подпишат законопроекта за разходите, предназначен само за републиканците. Той каза, че е отворен за работа с демократите.

„Ако клоунското шоу на колеги, които отказват реално да управляват, не иска да мине CR. Ще направя всичко необходимо, за да се уверя, че CR ще премине, долната линия тук казва, че няма да затворим правителството“, каза Лоулър. „Тези хора нямат план. Те не знаят как да приемат „да“ за отговор. Те не знаят какво е да работиш в екип. Те не знаят как да определят победата. Така че в крайна сметка американският народ ни изпрати тук да управляваме. Изпратиха ни тук, за да сме мнозинство и да носим отговорност. И това е, което ще направя. И така, ако това изисква, нали разбирате, предприемане на действия, за да бъде представен законопроект за приемане на (продължаващата резолюция), защото са отказали да приемат правилото, или отказват да приемат CR, което огромното мнозинство от конференцията подкрепя, тогава това е на прага им.

Въпреки това републиканците в окръжния суинг със сигурност ще се сблъскат с обратна реакция.

„Е, ако умерените републиканци подпишат петиция за освобождаване от отговорност с демократите, те подписват собствената си политическа смъртна присъда и я предават на своя екзекутор, защото аз и консерваторите няма да преследваме умерените. Те ще работят с демократите при тази хипотеза. каза конгресменът Мат Гетц, хардлайнер от Флорида.

Представителят Дон Бейкън, когато го попитаха дали ще подпише петиция за освобождаване от отговорност, каза: „Едно нещо наведнъж“.

Републиканският конгресмен от променлив район в Небраска добави: „Аз съм част от групата на решаващите проблеми и ние говорим тук и сме готови да говорим.“

Какво казва ръководството?

CNN притисна председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти във вторник сутринта дали може да обвини умерените в партията си, ако подпишат петиция за освобождаване от отговорност, за да запазят финансирането на правителството.

Маккарти не отговори директно на въпроса, вместо това каза: „Слушайте, мисля, че най-добрият начин да се справите с всичко е да работите през тази конференция и да свършите работата, и това е, което правим ние.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР