Някои туристически агенции предлагат ваканции до екзотични дестинации през декември

...
Някои туристически агенции предлагат ваканции до екзотични дестинации през декември
Коментари Харесай

Ваканция в чужбина? Къде е възможно с PCR тест

Някои туристически организации оферират ваканции до екзотични дестинации през декември и януари. Желаещите да се вълзползват обаче наложително би трябвало да ревизират изискванията за пътешестване на уеб страницата на Външно министерство, откъдето придовават българите да се въздържат от пътешестване, с изключение на при нужда.

В доста от страните се изисква негативен PCR тест за ковид както на влизане, по този начин и на излизане. Така се пътува до Малдивите, като тази година за първи път има пряк чартър от София. БГ туроператор предлага пакети, започващи от 980 евро за Коледа и 1226 евро за Нова година.

Отрицателен PCR, изработен до 72 часа преди влизането в страната, изискват и в Египет, Тунис и Мароко, а за Занзибар – единствено при признаци от К-19. Ако пътувате до Мавриций – би трябвало да останете 14 дни под карантина при идването.

Макар че родни туроператори оферират предложения за пътешестване до Бали през декември 2020 – не се подвеждайте – островът е затворен за непознати туристи най-малко до края на годината. Недостъпни са още Виетнам, Сингапур, Китай, Шри Ланка, Малайзия, Индия, както и цяла Индонезия. Българи не могат да стъпнат на Сейшелите и в Япония. В Камбоджа пък, с изключение на негативен тест, желаят и здравна застраховка най-малко за 50 000 $.

Друга известна дестинация – Тайланд, приема туристи от 10 ноември, само че с доста условия. За да се качиш в самолета за Кралството, би трябвало да носиш негативен PCR тест от последните 72 часа, здравна записка, че си в положително здраве и 72 часа преди полета не си проявявал признаци на някакво заболяване (Fit-to-Fly Certificate) - на британски език с автограф и щемпел на здравно лице. Както и здравна застраховка с покритие от най-малко 100 000 щатски $, която категорично да включва и лекуване от COVID-19. Нужен е и специфичен Сертификат за влизане в Тайланд (Certificate of Entry - СОЕ). Изисква се и копие от записка за запазен и изцяло заплатен 14-дневен престой в определен от претендента карантинен хотел, както и билет за отиване и връщане.

И до момента в който Азия е съвсем недостъпна, в Западната част на земното кълбо има къде да се отиде. В Куба плащате на летището 30 $ санитарна такса за поддръжка, както и 50 $ за PCR тест, който се прави на място. В Доминикана се тествате единствено при признаци, а всички туристи, влезнали на територията на страната в интервала 15.09.2020 година до 31.12.2020 година, получават безвъзмездна здравна застраховка с цялостно покритие при Covid-19. Мексико няма условия за негативен тест или карантина, само че е нужно да предоставите информация за адрес и билет за връщане, както и да имате най-малко по 40 евро джобни дневно, написа уеб сайтът nasamnatam.com.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР