Някои страни членки на ЕС, включително Германия и Испания, направиха

...
Някои страни членки на ЕС, включително Германия и Испания, направиха
Коментари Харесай

ЕС купува 110 000 дози ваксина срещу маймунската шарка

Някои страни членки на Европейски Съюз, в това число Германия и Испания, направиха свои лични поръчки

Европейски Съюз през днешния ден ще подпише съглашение с неназован производител за доставката на към 110 000 дози на ваксина против маймунската шарка, които да бъдат доставени от края на юни, съобщи Ройтерс, базирайки се на информация от европейския комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду.

В коридорите на среща на здравните министри от Европейски Съюз в Люксембург Кириакиду сподели, че имунизациите ще бъдат закупени със средства от фондове на Европейски Съюз и доставени на страните членки. Служители от Комисията споделиха, че името на производителя на имунизациите ще бъде разкрито скоро.

Лекарственият регулатор на Европейски Съюз сподели този месец, че беседва с датската компания за биотехнологии "Бавериън нордик " за данни от тествания, които биха могли да бъдат в основата на разширение на утвърждението за приложимост на имунизацията "Имванекс ", тъй че с изключение на против едрата шарка, тя да може да се употребява и против маймунската шарка. Регулаторът на Съединени американски щати към този момент утвърди имунизацията на "Бавериън нордик " за приложимост против маймунската шарка.

Някои страни членки на Европейски Съюз, в това число Германия и Испания, направиха свои лични поръчки за ваксини против маймунската шарка. Кириакиду сподели, че в Европейски Съюз са били регистрирани 900 случая на болестта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР