Някои руски медии са свалили още в петък новини, които

...
Някои руски медии са свалили още в петък новини, които
Коментари Харесай

ВИДЕО: График за московчани да дишат свободно - пародия за мерките срещу коронавируса

Някои съветски медии са свалили още в петък вести, които съдържат фрагменти от хумористично видео на сатирика Максим Галкин. Причината - той направи пародийно видео с съветския президент Владимир Путин и кмета на Москва Сергей Собянин.
Причината за видеото са влезлите от през днешния ден, 1 юни, нови ограничения против ковид в Москва. По-точно - за 2 седмици напред на жителите на Москва ще бъде разрешено да се разхождат съгласно разписание, направено въз основа на домашния им адрес.
Тази концепция срещна сериозен подбив и рецензии в обществените мрежи, а знаме на тази реакция е точно видеото на Галкин. В него той иронизира Путин и Собянин, които приказват с детайлности за графика за разходка - да вземем за пример кой може да върви по отношение на екватора, на какъв брой метра можеш да идеш от вкъщи си в посока Северния полюс, по какъв начин на всеки жител, разхождащ се в парка, му се пада по едно дърво. Всичко това е систематизирано в " График за дишане ", като на въпрос на " Путин " къде пък в Москва има чист въздух, отговорът на " Собянин " е " чист отпадък ". Как ще контролирате кой по кое време и какъв брой диша - при този въпрос на " Путин " се стига до единодушие със " Собянин ", че свободно ще се диша през ден.
Руската медия The Bell отбелязва, че видеото е отстранено от медиите след позвъняване на държавни служители.

 Видеото обаче са радва на милионни гледания в обществените мрежи - Instagram и YouTube.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР