Някои признаци на дефицит на витамин D разкри д-р Нима

...
Някои признаци на дефицит на витамин D разкри д-р Нима
Коментари Харесай

Тези признаци показват дали имате дефицит на витамин D

Някои признаци на недостиг на витамин D разкри доктор Нима Маджлиси от Университетската болница в Статън Айлънд, Ню Йорк.

Според нея неналичието на този значим детайл може да докара до увреждане на костите, фрактури и други отрицателни последствия за организма.

Един от главните признаци на липса на витамин D в организма са болките в костите. Според експерта неналичието на този витамин въздейства върху отлагането на калций, а също по този начин води до загуба на костна маса или нейната дисторция. В резултат на това костите стават нежни и съществува риск от фрактури и пострадвания.

Мускулната уязвимост е вторият симптом на недостиг на витамин D в организма. „ Дефицитът на витамин D може да докара до понижаване на вътреклетъчния калций в мускулите, което затруднява свиването им и предизвиква уязвимост “, споделя Маджлиси.

Повечето хора не осъзнават, че калцият е значим за вярното действие на всички кафези. Съответно ролята на витамин D за поддържането на здрави кости и опорно-двигателния уред е неоспорима.

Лекарят напомня още, че неналичието на витамин D, изключително през пролетно-есенния интервал, може да докара до незаинтересованост и меланхолия. Достатъчното количество слънчеви бани може отчасти да компенсира недостига на този значим витамин и доста да усъвършенства здравословното ни положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР