Някои потребители на стари лаптопи Toshiba се натъкнаха на проблем

...
Някои потребители на стари лаптопи Toshiba се натъкнаха на проблем
Коментари Харесай

Зарядни за стари лаптопи Toshiba са опасни


Някои консуматори на остарели преносими компютри Toshiba се натъкнаха на проблем с прегряване на зарядните устройства (снимка: CC0 Public Domain)

Зарядните устройства за по-стари преносими компютри Toshiba подлежат на евакуиране от пазара. Причината е сериозното им прегряване, което може да докара до пожар или изгаряния, заяви Tom’s Hardware.

Тази седмица Dynabook Americas (преди Toshiba) разгласи акция за незабавно евакуиране на 15,5 милиона променливотокови адаптери за портативни компютри Toshiba, продадени в Съединените щати и Канада сред април 2008 година и април 2014 година

Адаптерите би трябвало да се сменят, тъй като могат да прегреят, да се стопят и да се възпламенят, причинявайки изгаряния или пожари. Потребителите би трябвало да сменят адаптера, даже в случай че сега работи обикновено, защото устройството може да стартира да прегрява когато и да е.
още по темата
До момента Dynabook е получила 679 сигнала за прегряване или размразяване на захранващи адаптери за преносими компютри Toshiba, като 43 случая са довели до леки изгаряния на потребителите на устройствата.

Компанията към този момент сътвори комфортен уеб-базиран инструмент, наименуван, който може да помогне на потребителите да намерят серийния номер на своя захранващ адаптер и да го вкарат в полето, с цел да видят дали може да бъде сменен.

Освен това страницата за поддръжка на Dynabook съдържа, които са податливи на прегряване. Тъй като става въпрос за много остарели устройства, може да се допусна, че доста преносими компютри на Toshiba, които са работили с проблематични адаптери, към този момент са излезли от приложимост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР