Някои пешеходни пътеки и изкуствени неравности в Кюстендилска област са

...
Някои пешеходни пътеки и изкуствени неравности в Кюстендилска област са
Коментари Харесай

Пешеходните пътеки в Кюстендилска област са поставени изключително безразборно, констатирала проверка на ОПУ

Някои пешеходни пътеки и изкуствени неравности в Кюстендилска област са сложени извънредно субективно и безсистемно, без да се съблюдават нормативни документи. Това е установила инспекция на Областното пътно ръководство /ОПУ/ в Кюстендил, осъществена във връзка произшествия с пешеходци на пешеходни пътеки.

"Има пешеходни пътеки и изкуствени неравности, които са сложени тук-там, неотговарящи на наредбите. Те са сложени там поради преминаващи пешеходци. Това обаче са взаимни отстъпки.

Нашите нормативи не разрешават на републикански пътища построяването на пешеходни пътеки и изкуствени неравности, отвън урбанизирани територии ", сподели Боян Илиев от ОПУ и посочи, че такива нарушавания има да вземем за пример по пътя за границата с Македония, където има автобусни спирки.

Илиев прикани общинските комисии по сигурност на дивжението в общините от региона да се срещнат с нормативите и да не изпращат голословни изскания до ОПУ.

Илиев уточни още, че във връзка с положението на пътищата на територията на област Кюстендил, 336 км са в положително положение, 132 км са в приблизително и в неприятно -161 км.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР