Някои от най-запомнящите се сцени в киното са се случили

...
Някои от най-запомнящите се сцени в киното са се случили
Коментари Харесай

Няма да станете филмова звезда, ако изпиете по едно в някоя от тези кръчми, но...

Някои от най-запомнящите се подиуми в киното са се случили в разнообразни питейни заведения по света – от уютни места в Париж до запаметяващи се места, като The Prince в Лос Анджелис, от където е съвсем закононарушение да излезете, без да сте поръчали пържено пиле в корейски жанр.

Места, на които са снимани от " Кръстникът II " до тазгодишния шлагер на Оскарите La La Land - вижте питейните заведения, които да посетите, в случай че сте киноман.

The Blind Donkey, Лонг Бийч, Калифорния



След многочислените си Оскари през февруари, съвсем всяко място, на което е сниман La La Land (2016), в този момент се радва на туристически взрив. Това включва The Blind Donkey, с меню от уиски, коктейли и крафт бира.

The Prince, Лос Анджелис, Калифорния



Лос Анджелис има доста питейни заведения, които са кино сцена. Този особено се появява във кино лентата „ Китайски квартал “ (1974), тогава наименуван The Brown Derby. Това е мястото, където Евелин и Джейк се срещат за пиво. Задължително си поръчайте корейското пържено пиле.

ICE Q, Сьолден, Австрия



За да стигнете до този салон със стъклени стени в Южен Тирол - от кино лентата " Джеймс Бонд " от 2015 година, който е отворен от 2013 година на надморска височина от 3 000 метра, би трябвало да се качите на ски въжен превоз, само че си коства пътуването. В менюто обаче има освен коктейли и виновност, само че и емблематични десерти, като ябълков щрудел и торта Sacher.

New York Grill & Bar, Токио, Япония



В паметната класика " Изгубени в превод " (2003), за която Копола завоюва " Оскар " за най-хубав автентичен сюжет, Бил Мъри и Скарлет Йохансон основават другарство като двама чужденци в оживения Токио. Това включва и диалози в New York Grill & Bar, на 52-ия етаж на Park Hyatt Tokyo, където винената листа наброява към 1800 селекции.

Maxim, Париж, Франция



В „ Полунощ в Париж " (2011) на Уди Алън, Джил, изигран от Оуен Уилсън, е вълшебен превозен до 20-те години на предишния век. Но сантименталната нотка се случва в бар Maxim, в 8-и регион на Париж, изпълнен напълно в Арт нуво жанр. Разбира се, чаша френско шампанско е наложителна тук.

Vazac’s Horseshoe Bar, Ню Йорк Сити



Това не е място, където може в изискана конюнктура да пиете класно пиво. Този бар е служил като фон във кино лентата " Кръстникът: Част II " (1974 г.) в сцена с побой. Барът обаче е задоволително комфортен, с цел да се трансформира в обичано квартално място и също по този начин беше задоволително изискан, с цел да може Кари и девойките от „ Сексът и градът “ да го посетят, откакто тя беше изхвърлена от Бившия.

L Street Tavern, Бостън, Масачузетс



Преди Бен Афлек и Мат Деймън да станат звезди, те участваха в колежанската драма " Добрият Уил Хънтинг " (1997). Деймън играе 20-годишният Уил, чистач в кампуса, до момента в който не излиза наяве, че е математически талант. Този бар с дървена обшивка с ирландски жанр е мястото, където героите идват след занимания. Пийвайте Гинес и си представете, че сте се върнали в учебно заведение (без домашната работа).

Flamboyant Beach Bar, Сен Кроас, Американски Вирджински острови



Във кино лентата " Смяна на местата " (1983), в който играят Еди Мърфи и Дан Акройд, финалната сцена се снима пред ресторант Flamboyant Beach Bar на Renaissance Carambola Beach Resort & Spa около залива на Дейвис... където може да се насладите на всичко единствено по бански костюм.

Caffe Florian, Венеция, Италия



В " Талантливият господин Рипли " (1999) Том Рипли - в ролята Мат Деймън - седи в това кафене на оживения площад " Сан Марко " с Марг (Гуинет Полтроу) и Хърбърт (Джеймс Ребърн). Въпреки че филмът споделя за края на 50-те години, към момента можете да посетите това кафене. Не поръчвайте единствено напитка (като Caffe Venexiana, с ликьор за кафе Florian), а пробвайте и някой от неповторимите десерти, които се оферират тук.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР