Някои от големите ремонти в столицата ще продължат през есента,

...
Някои от големите ремонти в столицата ще продължат през есента,
Коментари Харесай

Част от големите ремонти в София ще продължат и през есента

Н якои от огромните поправки в столицата ще продължат през есента, стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

На ул. " Сребърна "  се построява огромен канализационен колектор. Там придвижването е доста затруднено, ще създадем всичко допустимо, в случай че е належащо септември месец да спрем обекта, тъй като не може да се мине, разяснява кметът.

" Най-големия стратегически значим обект на града е третата линия на метрото. 3 км от метрото минаха под реки, беше мъчно. До края на месец октовмри чакаме строителството на първите 8 км да завърши.До средата на идната година би трябвало да бъдат подготвени и още 4 км. Около 200 млн. лв. сме дали от бюджета на общината. Имаме пет подготвени прави ", разяснява Фандъкова. 

През лятото нямаме проблеми с чистотата на въздуха. Проблемите са през зимата. Дължат се на битовото отопление, сподели още кметът на Фандъкова и добави, че Общината желае да се слагат стикери върху колите, с цел да може да се стопират тези, които замърсяват повече въздуха. 

" По принцип на локални избори всяка община прави своята организация. Нашият екип приготвяме самата акция. За нас най-важно е да се явим с най-хубавите си проекти и най-много да предложим на хората смяна ", сподели още Фандъкова. Тя добави, че в началото на септември ще каже своето решение дали ще се кандидатира за нов мандат за кмет на столицата.

Фандъкова съобщи, че няма риск София да остане без парно „ Разговарях с двамата шефове на двете търговски сдружения, откакто си размениха реплики по медиите. „ Топлофикация “ не е серпантина да заплаща, несъмнено с доста по-бавно движение, в сравнение с „ Булгаргаз “ чака. На 1 август от „ Топлофикация “ са преведени 7 милиона лв.. Двамата шефове се прецизираха за метода на заплащане до края на месеца “, сподели още Фандъкова.

Тя изясни, че постоянно в този интервал поражда подобен проблем, тъй като има разлика в метода на заплащане - „ Булгаргаз изискват авансово заплащане по планирани количества, а „ Топлофикация “ получава своите заплащания след изравнителните сметки.

„ Нито аз, нито министърът на енергетиката сме позволили до момента и няма да допуснем това да се отрази на отоплителния сезон “, заяви Фандъкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР