Някои храни, които обикновено приемаме за полезни, а диетолозите препоръчват

...
Някои храни, които обикновено приемаме за полезни, а диетолозите препоръчват
Коментари Харесай

Кога спанакът е смъртоносен

Някои храни, които нормално одобряваме за потребни, а диетолозите предлагат да консумираме постоянно, може да се окажат смъртоносни за избрани хора, заяви РИА Новости. Застрашени са възрастните хора, страдащите от разширени вени, тези, които водят затънал метод на живот или имат сърдечни болести. Под риск са още лица, които одобряват антикоагуланти – препарати, разреждащи кръвта, предизвестява доктор Елена Малишева. Някои артикули изцяло унищожават действието на такива медикаменти.

Към тях спадат магданозът, спанакът и босилекът. Те съдържат витамин К, който подкрепя съсирването на кръвта и оказва помощ за заздравяването на раните. Когато в съдовете се образува тромб и не се разтвори, това може да има съдбовни последствия. Затова от тези храни би трябвало да се откажат хората, които попадат в рискова група.

Магданозът е безспорен първенец по наличие на витамин К – в 100 грама се съдържат 20 дневни дози от този витамин. Кивито, което е богато на витамин Е, понижава способността на тромбоцитите да се слепват. По-голямо количество от този витамин се съдържа и в бадемите. Куркумата също понижава риска от образуването на тромби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР