Някои хора могат да изпитат продължителни настинки“ или дълготрайни симптоми

...
Някои хора могат да изпитат продължителни настинки“ или дълготрайни симптоми
Коментари Харесай

Подобно на дългия COVID, хората могат да изпитат „продължителни настинки“, откриват изследователите

Някои хора могат да изпитат „ продължителни настинки “ или дълготрайни признаци след елементарни настинки, грип, пневмония или други респираторни болести, сходни на модел, следен при продължителен Коронавирус, съгласно ново изследване от Лондонския университет Queen Mary.

Публикувано в списанието EClinicalMedicine на The Lancet в петък, откривателите откриха, че даже хора с остри респираторни инфекции, които са дали негативен резултат за COVID-19, могат към момента изпитвате дълготрайни признаци минимум 4 седмици след инфекцията, в това число кашлица, стомашна болежка и диария. Тези с дълъг Коронавирус е по-вероятно да оповестяват за продължаващи проблеми с чувството за усет или аромат, замаяност или замаяност.

Въпреки че откривателите не мерят разликите в продължителността сред „ продължителната простуда “ и дългите признаци на Коронавирус, те откриха хората и в двете групи е по-вероятно да оповестяват за по-тежки признаци, в случай че са били инфектирани преди този момент.

проблеми със съня, проблеми с паметта, затруднено съсредоточаване, болки в мускулите или ставите, проблеми с чувството за усет или аромат, диария, болки в стомаха, промени в гласа, косопад, извънредно учестяване на сърцето, замаяност или замаяност, извънредно изпотяване, зной, тревога или меланхолия и отмалялост.

Докато дълготрайни признаци, известни също като синдроми след остра зараза, не са нов феномен, пишат създателите, те постоянно остават недиагностицирани заради необятен набор от признаци и липса на проби.

„ Нашите открития може да съответстват с опита на хора, които са се борили с продължителни признаци след прекарана респираторна зараза макар негативния тест за COVID-19 на тампон от носа или гърлото “, сподели професор Адриан Мартино, основен откривател на COVIDENCE UK и клиничен професор по респираторни инфекции и имунитет в университета Queen Mary в Лондон, в новини известие.

Мартино означи, че настоящите проучвания на дълготрайните резултати от COVID-19 и други инфекции са значими, с цел да оказват помощ да се разбере за какво някои хора изпитват по-продължителни признаци от други.

„ В последна сметка това може да ни помогне да идентифицираме най-подходящата форма на лекуване и грижа за засегнатите хора “, сподели той.

Милиони американци оповестяват, че имат продължителен COVID — набор от признаци, които могат да бъдат изтощителни, които могат да останат в продължение на месеци или години след зараза с Коронавирус — съгласно скорошни данни от Националния център за здравна статистика на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите.

В отчети, оповестени предишния месец, употребяващи данни от Национално изследване за здравно изявление от 2022 година, организация сподели, че 6,9% от възрастните в Съединени американски щати са съобщили, че в миналото са имали дълъг Коронавирус, до момента в който 3,4% са споделили, че сега са имали това положение по време на изследването. Въз основа на данните от преброяването в Съединени американски щати, това би означавало, че близо 18 милиона са страдали от болестта в даден миг от началото на пандемията, а съвсем 9 милиона са страдали по време на изследването.

Данните от изследването демонстрират също, че дамите са по-склонни от мъжете да оповестяват за дълъг Коронавирус.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР