Някои хора готвят по задължение, други любителски, трети със страст,

...
Някои хора готвят по задължение, други любителски, трети със страст,
Коментари Харесай

Готвачката от Нигерия, която влезе в Рекордите на Гинес

Някои хора готвят по обвързване, други любителски, трети със пристрастеност, а четвърти... до момента в който не слагат международен връх.
 Биякуя на японците от Cellato - какъв брой коства (и какво съдържа ) най-скъпият сладолед в света
Колко коства най-скъпият сладолед в света

Заслужи си връх на Гинес

През 2019 година готвачката от Индия Лата Тондон влиза в историята на готварските маратони, като отбелязва цели 87 часа и 45 минути готвене. Четири години по-късно обаче върхът ѝ е усъвършенстван.

Нигерийската готвачка Хилда Ефионг Баси, известна в обществените мрежи като Hilda Baci, официално е новият международен рекордьор с най-дългия готварски маратон. Постижението ѝ към този момент попада в и я прави толкоз известна от раз, че уеб сайтът на организацията даже се срутва за цели два дни, заради трафика, генериран от интереса на почитателите.

Рекордът е доказан съвсем месец, откакто от преглеждат фрагменти от готварския маратон, който продължава четири дни. Във видео, оповестено на официалния сайт, съдията афишира, че с време от 93 часа и 11 минути, Хилда Баси е новият собственик на купата на Световните върхове на Гинес за най-дълъг готварски маратон.

За да си завоюва признанието 26-годишната нигерийка готви в спонтанна кухня от 11 май, четвъртък, до 15 май, понеделник. За това време тя съумява да подготви съвсем 100 чинии с храна.

" Когато разбрах, плаках, молех се и крещях. Обадих си на майка ми и плакахме още малко. Толкова съм щастлива ", споделя младата готвачка пред CNN, откакто научава за постигнатия си връх.

По думите ѝ цялата упорита работа си е заслужавала. Тя не крие, че се е стремяла към върха и посвещава достижението си на всички членове на своя екип.

Въпреки че Хилда Баси получава наказване за неточност в плануваните си почивки, за благополучие то не ѝ коства купата. Означава обаче, че не може да ѝ бъдат присъдени декларираните 100 часа.
 Лекси Алфорд - момичето, което на 23 година към този момент е обиколило всички страни в света
Момичето, което на 23 година към този момент е обиколило всички страни в света

И може да се похвали с връх на Гинес

" Искам също да благодаря на нигерийците. Толкова са страхотни. Подкрепата беше толкоз огромна. Наистина направихме нещо необикновено ", приключва младата готвачка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР