Някои европейски лидери вече не крият раздразнението си от Китай

...
Някои европейски лидери вече не крият раздразнението си от Китай
Коментари Харесай

Китайската санитарна дипломация предизвиква скърцане на зъби

Някои европейски водачи към този момент не крият раздразнението си от Китай като суперсила, упреквана, че под прикритието на благотворителност и здравна дипломация в рецесията с Covid-19 движи напред геополитическите си пешки и се мъчи да пренапише историята на пандемията на своя земя, написа организация Франс прес.

Няколко дни след шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, в неделя и френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален укори Китай, също и Русия, че " трансформират в инструмент " и " вършат постановки " с интернационалната си помощ.

Китай разкритикува в понеделник тези " цинични " забележки. " Чувала съм нееднократно на Запад да приказват за " агитация " от страна на Китай. Бих ги запитала: какво в действителност имат поради? ", репликира Хуа Чунин, представител на китайското външно министерство.

" Какво желаят те? Китай да стои със скръстени ръце пред тази тежка зараза? ", добави тя.

На 24 март Жозеп Борел изрази неодобрение от " международната борба на разказите " и от днешните " битки за въздействие " посредством " изкривяване " на обстоятелствата и " политика на благотворителност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР