Някои членове на българското правителство за за, а други против

...
Някои членове на българското правителство за за, а други против
Коментари Харесай

Кулеба пред Светът и ние: Политиците против военната помощ за Украйна създават проблеми на страната си

Някои членове на българското държавно управление за " за ", а други " срещу " изпращането на военна помощ за Украйна, тъй че е в ръцете на българския кабинет да реши дали да даде оръжие или не. Това съобщи в " Светът и ние " украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

" Всеки път, в който ни се отхвърля военна помощ, това са повече благоприятни условия за Русия да убива наши жители, да унищожава домовете им и да ограбва собствеността им. Така че тези, които приказват намерено или скрито против изпращането на оръжия в Украйна, споделят виновността. " - съобщи Кулеба.

В ефира на Българска национална телевизия Кулеба се обърна към политиците, които приказват срещу обезпечаването на военна помощ за Украйна:

" Тези, които приказват срещу даването на оръжия, вредят на личната си страна. Ако войната не завърши бежанският и икономическият напън ще се усилват, тъй че във ваш интерес е да ни помогнете - бежанците ще се върнат вкъщи си и мирът ще бъде възобновен. " - акцентира той.

В студиото на " Светът и ние " Дмитро Кулеба очерта и нещата, за които страната му не е склонна да направи компромис в договарянията с Русия:

" Украйна няма да се откаже от териториалната си целокупност, от правото си сама да взема решение външната си политика. Няма да позволим на съветската войска да остане в териториите, окупирани след 24 февруари - това са червени линии, които не можем да прекосим. Преговорите запхочнаха с ултиматум от Русия - когато Русия престане да слажга ултиматуми, а стартира да предлага решения, договарянията ще потръгнат. " - сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР