Някогашният доверен човек на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов,

...
Някогашният доверен човек на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов,
Коментари Харесай

Основният свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов спомена име на политик на разпита

Някогашният приближен човек на банкера Цветан Василев - Бисер Лазов, през днешния ден е разпитван като очевидец по мегаделото „ КТБ “.

Около обяд разпитът на Лазов продължаваше съвсем 2 часа. Над 20 години той е бил счетоводител на компанията на Цветан Василев. Разделят се на 20 юни - денят, в който Българска народна банка затваря  Корпоративна комерсиална банка.

Напускайки компанията, както Лазов от самото начало наричаше финансовата конструкция, на която е бил счетоводител, някогашната дясна ръка на банкера Цветан Василев отива в прокуратурата с документи и обстоен роман за модела КТБ.

В началото на ревюто си той изясни, че доста е уважавал Василев, че е споделял бизнес вижданията му, че е мечтал с него и се е учил от него, само че това е било до раздялата им. Отива във компанията през 98-а година и твърди, че е виждал по какъв начин всеки ден на адреса, на който се помещавала компанията на Василев са влизали коли с милиони. Дотогава - 20 юни 2014 година, отговорностите му са били да приготви счетоводната книга на тази компания, където се отразявало какви пари влизали, какви пари излизали.

След като Василев през 2000 година влиза в КТБ, поканен от 11-те притежатели на офшорни компании, той декларира пред Лазов, че би трябвало да се търсят политически подкрепи, с цел да може да оцелее една дребна банка. Лазов загатна и първото име на политик в правосъдната зала - това на Иван Костов, за който сподели, че се виждал с Цветан Василев. Костов е идвал в офиса му, а Василев е контактувал и с дъщерята на Иван Костов - Мина. Даже Лазов бил пращан на срещи с нея, с цел да уговарят общи парцели, които компанията е наемала.

Показанията на Бисер Лазов са основата на прокурорска теза против съдения задочно Цветан Василев, разказана в многостраничния обвинителен акт, наименуван от създателите си  „ Общ взор върху „ Модела КТБ “ “.

Достоверността на показанията на Лазов е обект на неприсъствен спор сред страните от началото на процеса. Адвокати го упрекват, че нападна Цветан Василев, с цел да опази себе си от наказателна отговорност, от прокуратурата пък настояват, че хора на Василев се опитвали да профилактират Лазов, с цел да отдръпна показанията си.

Освен Цветан Василев, който от началото на следствието е в Сърбия, подсъдими за източването на над 2,5 милиарда лв. са общо 17 души. Защитават ги близо 40 упълномощени и аварийни юристи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР