Нургюл Салимова и Виктория Радева записаха победи с черните фигури

...
Нургюл Салимова и Виктория Радева записаха победи с черните фигури
Коментари Харесай

Салимова и Радева спечелиха две победи за България в седмия кръг на ЕП по шахмат

Нургюл Салимова и Виктория Радева записаха победи с черните фигури на европейското състезание по шахмат в Прага и заеха надлежно 20-о и 21-о място в генералното класиране след седем кръга. 

Салимова завоюва на 37-ия ход против германката Фиона Зийбер и по този начин събра 4.5 точки в подреждането. Виктория Радева пък взе сложна победа на 63-ия ход против украинката Маряна Худа и се изравни със Салимова, като двете изостават на точка и половина от лидерките Гунай Мамадзада от Азербайджан и Моника Сочко от Полша. 
 Загуби за Антоанета Стефанова и Нургюл Салимова на Екологичен потенциал по шахмат Загуби за Антоанета Стефанова и Нургюл Салимова на Екологичен потенциал по шахмат
Габриела Антова също е с 4.5 точки, откакто през днешния ден направи реми на 35-ия ход с белите фигури против Ставрула Цолакиду от Гърция. 

Бившата международна шампионка Антоанета Стефанова е 32-а с половин точка зад съотборничките си, откакто през днешния ден отстъпи на полякинята Александра Малцевская с черните фигури в 31 хода.  
 Антоанета Стефанова победи Белослава Христова в петия кръг на Екологичен потенциал по шахмат за дами Антоанета Стефанова победи Белослава Христова в петия кръг на Екологичен потенциал по шахмат за дами
Надя Тончева пък отстъпи с белите на украинката Ина Гапоненко и е 33-а в класирането, а Белослава Кръстева загуби от Ханъм Балажаева от Азербайджан с черните фигури и е на 56-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР