Нулева ставка на ДДС за хляба ще бъде една от

...
Нулева ставка на ДДС за хляба ще бъде една от
Коментари Харесай

Каримански разкри: Нулево ДДС за хляба и отстъпки при всяко зареждане на гориво

Нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба ще бъде една от антиинфлационните ограничения на ръководещите, разгласи депутатът и ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански от " ИТН " пред Нова телевизия.

Всички ограничения ще бъдат оповестени на взаимен брифинг в 10 часа.

Според него антиинфлационните ограничения, оповестени от " Продължаваме промяната ", са " присвоени ". По думите му те са били " спуснати " най-общо, без да има подробни таблици за всяка позиция.

" Има нещо още по-нелепо – за мен е неприлично някой да упреква и квалифицира някого в нещо, защото изключително в ограниченията сме били осведомени и сме взели участие.

На последния съдружен съвет преглеждахме единствено структурата за еврозоната. Не обсъждахме пенсиите, дано да бъдем точни ", сподели Каримански.

Според него няма да има разочаровани измежду пенсионерите, които се чака да получат нарастване на парите си за напреднала възраст. „ Ако бъде приложено като скица, тъй че да се подсигурява взаимен принцип на систематизиране сред минималната, междинната и оптималната пенсия. Мисля, че няма да има разочаровани. Зависи по какъв начин ще бъде приложено като схема”.

По отношение на ограниченията по отношение на горивата той изясни: „ Отстъпките при горивата ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви напълно механически промени от позиция на удостоверяването, с цел да се знае, че се зарежда персонален автомобил, а не служебен”.

" Изключително съм отчаян от държанието на съдружните съвет, тъй като става дума за маркетинг за жителите – по какъв начин едни ограничения да се облекат в добра маркетингова опаковка. Например по какъв начин ще таксуваме свръхпечалбата на енергийните сдружения ", сподели Любомир Каримански.

Той недоумява смяната на позицията на депутата от Политическа партия Венко Сабрутев:

" Преди по-малко от 2 месеца дискутирахме ДДС-то в комисията по бюджет и финанси. Как да си разбираем раздвоението и държанието на Политическа партия, и по-специално на Венко Сабрутев, който сподели, че в плана за Данък добавена стойност вижда единствено популистко решение на проблемите? Ако той не приема намаляването на Данък добавена стойност, по какъв начин по този начин Политическа партия припознават намаляването на Данък добавена стойност ставката? Дали не е бил въпросът за гласуването с Българска народна банка? ", пита депутатът на Слави Трифонов.

" Мога да кажа, че няма по какъв начин да си разбираем по различен метод, като се изключи че някои съдружни сътрудници си приказват между тях повече, в сравнение с с нас. Някой път ни наподобява на приказката за Грозното пате. Спокойно можеше някой да позвъни на мен, когато ставаше дума за Българска народна банка, и да ми каже всичко, вместо да се излива от екрана мръсотия ", разяснява още Каримански.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР