Нужно е ясно регулиране на туристическите зони, в които правилата

...
Нужно е ясно регулиране на туристическите зони, в които правилата
Коментари Харесай

Д-р Полина Карастоянова: Темата за къмпингуването не трябва да е платформа за партиите

Нужно е ясно контролиране на туристическите зони, в които разпоредбите за звук са разнообразни от обитаемоте места

Добра е концепцията да има правила за комфорта на жителите следобяд или късно вечер, само че тук положителната концепция се разделя на две писти. Туризмът има потребност от по-интелигентно обмисляне, по този начин разяснява пред Нова телевизия признатия Закон за отбрана от шума в околната среда доктор Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм. Тя бе безапелационна, че сдружението поддържа Министерството на туризма за нуждата от ясно контролиране на туристическите зони, които имат своя специфичност.

Бизнесът работи в чудесно взаимоотношение с министерството и министъра на туризма Николина Ангелкова, уточни Полина Карастоянова. Тя прикани за солидни позиции по тематиката от авторитетните организации и вложители, а не от представители, които показват единствено себе си и имат нападателно държание. Според нея е нужно ясно контролиране на туристическите зони, в които разпоредбите са разнообразни от останалите обитаеми места.

Важно е да се поддържа визията, потребността от райониране и статут на националните курорти, сподели още тя. Гостите, които търсят успокоение и фамилна атмосфера, могат да ги намерят и в Албена, и в Златни пясъци, а туристите, които желаят да има повече звук и летни нощи на открито през почивката си, дано също имат тази опция. Слънчев бряг няма да стане фамилен курорт, само че е прелестно място за младежите да се забавляват. Той има голям капацитет за развиване освен през лятото, само че и в крилата на сезоните, в това число с допълнение от конгресния туризъм. Ще подкрепим страната за създаване на конгресен център, акцентира изпълнителният шеф на борда.

Такива устойчиви правила в дълготраен проект е значимо и нужно да има и във връзка с къмпингуването в страната и не е желателно въпросът да се политизира. Последните промени ще бъдат приложени едвам откакто 4 министерства разработят специфична разпоредба и ще има опция ще се чуе всеки глас, с цел да се подсигурява публичният интерес, стана ясно още от думите й. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР