Нужна е смяна на модела, който дава 43 млн. лв.

...
Нужна е смяна на модела, който дава 43 млн. лв.
Коментари Харесай

Г. Свиленски: Нужна е смяна на модела, даващ 43 млн. лв. на Гергов, а няма пари за хората с увреждания

Нужна е промяна на модела, който дава 43 млн. лева за дупка в центъра на Варна, а няма пари за хемодиализа и хората с увреждания. Това съобщи депутатът Георги Свиленски.
Георги Свиленски сподели още, че дебатът по вота на съмнение върви в обществото, а левицата се е срещнала с съвсем всички заинтригувани от положението на опазването на здравето организации. Последната среща е в понеделник. " Нека забележим сега- по какъв начин министър Ананиев ще отбрани държавното управление, откакто сподели, че няма да предприеме никакви дейности за промяна, в случай че не усети поддръжката в обществото. Той би трябвало час по-скоро да се откаже от новата застраховка от 12 лева, тъй като нито пациентските организации и общинските лечебни заведения, нито застрахователите я желаят ", добави зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия. Той прикани ръководещите този път да защитят политиката си в опазването на здравето, а да не мълчат.

" Радвам се, че вестник " Дума " стана център на вниманието в последните няколко дни, може би по-добра реклама вестникът не е получавал ", сподели още Георги Свиленски. Той изясни, че са значими, обаче, няколко обстоятелството, свързани с него. " От началото на съществуването си, преди 29 години, вестник " Дума " постоянно е имал отговорности, сега няма нито лев такива. Журналистите работят и пишат това, което желаят. Няма никаква цензура ", разяснява националният представител. Той съобщи, че аргументите за писмото, обвързвано с вестника, би трябвало да се обяснят от хората, които са го подписали. " Главният редактор към момента не е определен, той ще бъде определен на съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, сега имаме единствено назначен краткотрайно изпълняващ длъжността. Това, което ме тормози, обаче, е че тъкмо, когато Българска социалистическа партия потегля напред и набира поддръжка в обществото, се появяват рецензии, които не мога да възприема ", сподели още Свиленски.

Георги Свиленски изясни, че убийството на Виктория Маринова в Русе е един драматичен случай, след който дейностите и изявленията на политици, медии и обществото останаха на разнообразни позиции. " Още след първия ден, едни споделяха, че това е ликвидиране, осъществено поради специалността на Виктория Маринова, други жарко отстояваха концепцията, че специалността няма нищо общо. Имаме ликвидиране в огромен град, измежду бял ден, а изместихме полемиката от сигурността към това- каква е повода за него ", сподели още Свиленски. Той напомни, че на втория ден от случката левицата е предизвестила, че не би трябвало да се политизира. " Няма по какъв начин ликвидиране, осъществено измежду бял ден, да не провокира реакция у нас. Призовахме органите да си свършат работата,тъй като градът беше наежен ", напомни още Свиленски. Народният представител добави, че външните реакции по адрес на България, също са притеснителни. " Тези реакции са такива, тъй като непрекъснато потвърждаваме, че сме най-бедната, най-корумпираната страна в Европейски Съюз и това го демонстрират класациите ", сподели още Георги Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР