Нужна е подкрепата на местния парламент, за да продължи да

...
Нужна е подкрепата на местния парламент, за да продължи да
Коментари Харесай

ДКЦ-2 в Аспарухово е застрашено от затваряне, поради нуждата от спешни ремонтни дейности

Нужна е поддръжката на локалния парламент, с цел да продължи да действа ДКЦ-то
След 30 юни 2023 година ДКЦ-2 " Св. Иван Рилски " се постанова да спре активността си или да бъде отчасти затворено по наставление на РЗИ-Варна, заяви за ДНЕС+ шефът на диагностично-консултативния център доктор Людмил Цветков. 

Според РЗИ-Варна болничното заведение не дава отговор на хигиеничните и противоепидемични стандарти и е неотложно да бъдат осъществени някои ремонтни действия. Предписанието от районната здравна ревизия във Варна е от 30 юни 2022 година, само че до този миг е осъществен ремонт единствено на покривната структура.

Управителят на ДКЦ-то е изпратил писмо до шефа на РЗИ-Варна доктор Цонко Паунов с молба за удължение на периода за осъществяване на предписанието, на което доктор Паунов отхвърля да удължи периода на предписанието. ДКЦ-то обслужва огромна част от популацията на регион " Аспарухово ", само че след приключване на посочения период, ограниченията, упоменати в предписанието, ще бъдат наложени.

Това надалеч не са единствените тегоби на ДКЦ-то. Към този миг то има и отговорности към чиновници, снабдители на комунални услуги и консумативи на стойност към 74 000 лева, се показва в направен проект за деяние и предложение до кмета на Варна и ръководителя на Общинския съвет. Изготвеният проект планува болничното заведение да бъде ремонтирано поетапно, като по първи стадий дейностите започват допустимо най-скоро и още тази година да бъде отремонтиран първи етаж, а по-късно да последват и останалите стадии – етаж по етаж. Целта е да се резервира функциониращо единственото общинско ДКЦ на територията на регион „ Аспарухово “.

За дейностите по първи етаж са нужни 149 021, 91 лева, за втория етаж – 216 027, 55 лева, за трети – 275 834, 15 лева, а за последния четвърти етаж – 45 106, 91 лева Нужните средства за осъществяване на предписаните ремонтни действия са на обща стойност 685 990, 51 лева

В незабавен порядък би трябвало да се свика съвещание на непрекъснатата комисия „ Здравеопазване “ към Общински съвет-Варна, за опазване на опцията жителите на квартал Аспарухово да получават качествени здравни услуги от ДКЦ-то в региона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР