Нужна е коренна промяна в обучението, а това не може

...
Нужна е коренна промяна в обучението, а това не може
Коментари Харесай

Зам.-министър на просветата: Коренна промяна в обучението спешно

„ Нужна е коренна смяна в образованието, а това не може да стане без коренна смяна на образователните стратегии. Действащите образователни стратегии са натоварени с много фактологичен материал и с много наличие, което да се запитаме дали тъкмо това да учат децата ”. Това съобщи Емилия Лазарова - зам.-министър на образованието пред " Нова нюз ".

Тя изясни, че с цел да се откри какво им би трябвало на днешните деца, е необходим разбор – да се види от къде идват тези непрекъснато слаби резултати в някои учебни заведения. „ Регионите и учебните заведения, където има всеобщо слаб резултат, са едни и същи ”, сподели Лазарова.

Тя изреди някои от евентуалните аргументи за ниските резултати на матурите – многото отсъствия на възпитаници, на учители, на извиняване без причина на отсъствията на учениците.

Макар да сподели, че сегашните стратегии имат много фатологичен материал, Лазарова счита, че фактологията в образователните стратегии не е чак толкоз доста. „ Понякога се учат и изясняват процеси по един предмет, а знанията, които са нужни на децата за пояснение на тези феномени, се учат на идната или по-следващата година ”, изясни Емилия Лазарова.

Тя посъветва сегашните младежи да имат цифрово медийна просветеност, с цел да се ориентират в друга информация. Според нея децата би трябвало да вземат решение проблеми, с цел да имат интрегрално образование.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР