Нуждаете се от перфектната усмивка и вече сте взели решението

...
Нуждаете се от перфектната усмивка и вече сте взели решението
Коментари Харесай

Хранене с брекети: Ето какво е много важно да знаем!

Нуждаете се от съвършената усмивка и към този момент сте взели решението да си сложите брекети. Хубаво е да знаете няколко неща, през които ще преминете, до момента в който носите тези ортодонтски апарати.

Хората с брекети отслабват. Макар и минималното усложнение при хранене в нескончаем интервал от време провокира намаляване на организма. Добре е да се знае, че храненето би трябвало да се промени или най-малко да се нагоди към новата ви джука облага. В противоположен случай можете да си навлечете някои неприятни чувства или да обострите здравословни проблеми.

Храните, които би трябвало да се заобикалят при носене на брекети, са: бонбони, шоколад и други сладкиши с нишесте, които могат да провокират кариес и пародонтоза. Трудни за сдъвкване храни също е желателно да се заобикалят. Така че забравете за дъвките. Чипсовете, бисквитите, соленките също по-добре премахнете от менюто си, защото има заплаха да повредят апаратчетата.

Но това не значи да ядем единствено попара и крем чорба. Много са лесни за ядене, само че можем и да ги разнообразим, тъй като се нуждаем от повече ензими, които са наш асистент в този интервал на затруднено дъвкане.

 Крем чорба

Всички сурови храни съдържат храносмилателни ензими. Те би трябвало да съставляват минимум 1/4 от дневното меню, тъй като ензимите в тях работят взаимно с ензимите в човешкото тяло. Така храната се смила по-бързо и се понижава ензимната тежест от храносмилането за тялото.

Най-богати на ензими са кълновете, ананасът и папаята. При носене на брекети могат елементарно да се хапват и банани, а морковите, зелето и другите по-твърди плодове и зеленчуци е добре да се създадат на фрешове.

Мазнините са най-концентрираният източник на сила, наличен за тялото. Те също са значими при носенето на брекети. Полезните мазнини (ненаситени) можете да намерите в суровите ядки и семена, в някои студено пресовани растителни масла, както и в рибата, млечните артикули.

Споменатата към този момент попара, в случай че е направена с пълнозърнест самун, е елементарен източник на сила, а крем супите е добре да се одобряват и с доста крутони от пълнозърнест самун.

За да не се лишавате напълно от сладко, си правете домашни десерти с повече плодове и по-малко захар. Ето и една сладка рецепта, която ще ви е от изгода, когато носите брекети и ви се похапва нещо сладко.

Сладкиш с пъпеш

Необходими артикули: 1 междинен пъпеш, 3 бр. яйца, две супени лъжици смлени овесени ядки

 Сладкиш

Начин на подготвяне: Намачквате пъпеша, разбивате хубаво яйцата с миксер, смесвате ги с пъпеша, може и да ги пасирате и регулирате гъстотата със смлените овесени ядки. Консистенцията би трябвало да е с гъстотата на палачинково тесто. Намазнявате тавичка и печете за 20 минути. По предпочитание поръсвате готовия сладкиш с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР