Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните отношения, заяви президентът

...
Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните отношения, заяви президентът
Коментари Харесай

Радев: Израел е пример за модерна държава с работеща демокрация

Нуждаем се от повече прагматизъм в двустранните връзки, съобщи президентът Румен Радев пред премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Днес е последният ден от формалното посещаване на Радев в Израел, където е по покана на израелския си сътрудник Реувен Ривлин.

Радев поздрави израелския министър председател със 70-годишнината от основаването на страната Израел, която през днешния ден е образец за съвременна страна с функционираща народна власт и развито гражданско общество.

„ Заедно означаваме и 75 години от невиждания акт на спасяването на българските евреи, който е солидна основа за развиването на бъдещите ни връзки “, уточни още българският президент.

„ Исторически построените връзки сред двата народа са безценен капитал. Днес се нуждаем от повече прагматизъм в двустранните връзки “, сподели Радев и добави, че комерсиалният продан от 150 милиона $ не дава отговор нито на опциите на нашите стопански системи, нито на ползотворния и регулярен политически разговор.

Той съобщи, че България е заинтригувана от използване на опита на Израел в изграждането на обществено ангажирано и интегрирано общество и изключително в сферите на осведомителните технологии, киберсигурността, науката и образованието.

Румен Радев уточни, че България е заинтригувана от диверсификацията на ресурсите и за нас опцията да внасяме и транзитираме природен газ от новооткритите залежи в Средиземноморието е доста значима.

Държавният глава означи и значимостта на положителното съдействие сред България и Израел вборбата с тероризма и изрази благодарност за поддръжката, която страната ни получи от Израел след атентата в Сарафово през 2012 година Днешната обстановка постанова кооперирането сред нашите служби за сигурност да продължава, а също по този начин и откритите към този момент положителни връзки в региона на защитата, съобщи президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР