НСО не е УБО. Ние сме с по-малко служители и

...
НСО не е УБО. Ние сме с по-малко служители и
Коментари Харесай

Ген. Красимир Станчев: НСО не е УБО

НСО не е Управление безопасност и охрана (Пето управление н. Ние сме с по-малко чиновници и реформирани, съобщи ген. Красимир Станчев, шеф на Националната работа за защита пред Българска национална телевизия. След случая на арестуван чиновник на службата за поръчковото ликвидиране на Станка Марангозова, има хрумвания за основаване на звено за вътрешен надзор в службата. 
Самият проблем ген. Станчев разяснява като " противен случай " и не би желал да се демонизира целия персонален състав на службата. Той добави, че Борис Иванов е отхвърлен.
Подполковникът от НСО, провел ликвидиране, остава в ареста. Кой е той?
Ген. Станчев изясни, че има концепция за звено за вътрешен надзор в НСО като оферти за това имало още от края на 2019г.
Лоялността е нещо, което се ревизира и в този момент при постъпване на работа в НСО, изясни генералът. По проект ще има честота на тестването на чиновниците. В момента се създава пакет от ограничения. Планирано е закупуването на полиграф, което ще бъде част от първото тестване, сподели още той.
НСО влиза във фокуса на вниманието с разнообразни произшествия по пътищата. Генералът изясни, че по закон при визията на конвой, участникът в придвижването би трябвало да направи място, с цел да го пропусне. Забранено е придвижването директно след кортежа.
Ген. Красимир Станчев: От началото на тази година от НСО сме подели концепцията всяка ПТП, което се случи с нас, колкото и да е малко, колкото и да не е по наша виновност, ние първи го пускаме в медиите. Безкомпромисни сме към сходни нши чиновници, които не съблюдават ЗДП.
Службата за защита на първите държавници е основана още преди 141 години и е една от дребното, която не е позволила ликвидиране на настоящ държавен глава, министър председател или пък ръководител на парламент, похвали се Станчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР