Новозеландката Алис Робинсън изненадващо спечели първия старт от сезона за

...
Новозеландката Алис Робинсън изненадващо спечели първия старт от сезона за
Коментари Харесай

Треньор на Вон изведе новозеландка до сензационна победа в ските

Новозеландката Алис Робинсън изненадващо завоюва първия старт от сезона за Световната купа по ски алпийски дисциплини - великански слалом в Зьолден (Ав). 17-годишната скиорка донесе първа победа на страната си в тази дисциплинираност. Нова Зеландия нямаше победа във веригата за Световната купа от 1997 година, когато Клаудия Риглер завоюва слалом в Швейцария.

Робинсън даде общо време 2:17,36 мин., като изпревари с 0,06 сек. фаворитката Микаела Шифрин (САЩ). " Шокирана съм, ще ми би трябвало малко време да го осъзная ", сподели Робинсън, която добави, че е възнамерявала да пътува до родината си, с цел да приключи гимназия тази седмица.

За новозеландката това бе трето класиране в Топ 30. В края на предишния сезон тя приключи на второ място в последния великански слалом. " Доказах, че не съм била там инцидентно, и съм щастлива. Сега си мислех, че мога да удрям, само че тази победа е полуда ", сподели още Робинсън.

С главен принос за нейния триумф е и Крис Найт, който е измежду някогашните треньори на отказалата се от ските Линдзи Вон. Найт работи с американката в интервала 2015-2018 година, а преди този момент в продължение на 6 година води подготовката на друга звезда на американските ски - Джулия Манкузо.

След надпреварата в Зьолден Шифрин похвали Робинсън за представянето й: " Още през предишния сезон се виждаше, че Алис ще бъде доста мощна. Суперготино е и е в действителност вълнуващо, че тя завоюва тук. Кара в действителност солидно и това е ужасно. "

Трета в Зьолден приключи Теса Уорли (Фр). Вторият манш бе преустановен краткотрайно поради тежко рухване на Бернадет Шилд (Ав), която бе откарана с хеликоптер до близка болница. Австрийската федерация заяви, че скиорката е със скъсани връзки на дясното коляно и ще пропусна целия сезон.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР