Новозаразените с новия коронавирус в Иран леко са се понижили

...
Новозаразените с новия коронавирус в Иран леко са се понижили
Коментари Харесай

Коронавирус: Лек спад на новозаразените в Иран

Новозаразените с новия ковид в Иран леко са се намалили след рекордния брой през вчерашния ден, като още 2 886 души в страната са дали позитивна проба за съществуване на ковид през последните 24 часа. Това оповестиха от здравното министерство на Иран, представени от международните информационни организации.

Вчера Иран регистрира нов връх на новозаразените в границите на денонощие, което демонстрира, че Ислямската република може да претърпява втора вълна на епидемията. Предишният връх на новозаразените в страната, която беше една от първите страни в Близкия изток, обхванати от болестта, беше 3 086 души на 30 март.

Въпреки непрекъснато увеличаващия се брой на инфектираните, управляващите последователно отстраняват рестриктивните мерки върху магазини, джамии, учебни заведения, офиси и пътувания. Границата с Турция също беше отворена за транспорт на товари през вчерашния ден.

От здравното ведомство прецизираха, че още 63 иранци са умряли от COVID-19 през последните 24 часа. Понастоящем 2 573 души са в сериозно положение.

Досега 129 741 души от общо 167 155 инфектирани с вируса са се възстановили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР